Екипите на "Пътна полиция" към ОДМВР-София са работили при максимален капацитет за регулиране и подпомагане на интензивния трафик по основните пътни артерии на обслужваната територия. Това съобщиха от Областната дирекция.

В резултат на завишения контрол по отношение спазването на ЗДвП, в един от най-натоварените участъци на автомагистрала "Хемус", преди тунел "Витиня", е образувано бързо производство за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта 2,58 на хиляда, срещумъж, возещ жена и малолетно дете.

Съставени са: 3 акта за движение в аварийна лента на АМ, санкцията е 1000 лв. и 3 м. лишаване от право да управлява МПС; 1 акт за движение в насрещна лента - санкцията е 1000 лв. и 3 м. лишаване; 1 акт за неспазване на дистанция; 1 акт за нередовни документи. От ОДМВР-София призовават водачите да спазват въведените ограничения и указанията на полицейските служители, като се движат със скорост, съобразена с пътните и метеорологични условия.

Спрямо всеки установен нарушител, който с рисковото си поведение на пътя застрашава безопасността на останалите участници в движението, ще бъде прилагана нулева толерантност.