По пътя към Черноморието ще има катаджия на всеки километър. Това са част от мерките на държавата за справяне с летния трафик. Допълнителни екипи на КАТ и камери ще дебнат за нарушители по пътя към курортите и по най-опасните участъци, съобщи Нова телевизия.
Освен катаджия на всеки километър, пътните полицаи ще правят постоянни проверки и има готовност за ръчно регулиране на движението в най-опасните участъци. Сред тях са пътищата от София към морето - съответно към Варна през Велико Търново и към Бургас през Стара Загора.
 
Допълнителни мерки срещу катастрофите ще има и по пътя към Гърция през „Кулата" и към румънската граница, както и между курортите по Черноморието.
 
Пътят, който свързва Велико Търново с Варна, често се превръща в писта за бясно шофиране. След него следват и тежки инциденти. Именно по такива рискови участъци камери и катаджии ще следят постоянно за нарушители. Засилен ще е контролът и по пътищата към морските и планинските курорти.
 
Летните месеци се оказват най-черни на пътя. Само през миналата година жертвите на катастрофи са 287. КАТ затягат контрола и върху водачите на две гуми.
 
На пътните възли и кръстовищата през лятото движението ще се регулира ръчно, а в най-пиковите дни по основните пътища и най-натоварените входове и изходи ще има допълнителни екипи на КАТ. По най-опасните участъци ще поставят и камери, а повечето проверки ще бъдат записвани.