На английски му казват „куирки хотел“ – място за настаняване, което не просто предлага стаи за нощувка, а има свой собствен стил, много често и интересна история или е посветен на любима тема. Такова място е „Глейзбрук Хаус“ (“Glazebrook House”) – бутиков хотел в английското графство Девън, където дяволът наистина е в детайлите.

Мястото е носител на наградата „Най-добър бутиков хотел“ за 2018 година във Великобритания. Всъщност е имение в джорджиански стил, прекрасно реставрирано от собствениците Фран и Питер Хаман, които лично ще ви посрещнат като пристигате.

Районът, където е разположен „Глейзбрук Хаус“, е уединен и позволява пълноценен отдих сред природата. Намира се в националния парк „Дартмур“ – красивото, но и страховито място, където най-прочутият детектив в историята – Шерлок Холмс, се сблъсква с най-известната си мистерия за разгадаване – баскервирлското куче.

Паркът всъщност предлага прекрасни възможности за разходки и опознаване на специфичната само за този район природа. В близост са крайбрежните курорти Салкоум и Хоуп Ков, както и плажовете Търтълстоун и Бантъм – в случай, че ви се прииска да се смесите повече с хора.
Това, което очарова най-много посетителите на хотела, обаче, е неговият интериор. Вижте отвътре уникалните стаи и любопитните дизайнерски решения на pochivka.blitz.bg!