Натоварено е движението по Пернишкото направление, по „Цариградско шосе“ и по „Ботевградско шосе“ на влизане в София. Това съобщи комисар Тенчо Тенев - началник на отдел „Пътна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) за движението на входовете на София в последния почивен ден за Великден, цитиран от "Фокус".
„Малка част от автомобилите са се прибрали в София, тепърва предстои голямата вълна. До около 21-22.00 часа вечерта очакваме да има засилено движение“, обясни той. „Колони от чакащи автомобили са се образували по АМ „Хемус“ на тунела „Ечемишка“.

Там има ремонтни дейности и се преминава от 3 ленти в 1 платно. Автомобилите там се изчакват, тъй като от 3 колони стават 1“, посочи комисар Тенев. „По пътя от Пловдив за София има дълга опашка.

Мисля, че има тежко пътнотранспортно произшествие, което колегите в момента обработват и там има задръстване“, уточни той и допълни, че колоната от автомобили се е образувала преди тунела „Траянови врата“.

„На територията на София движението се регулира автоматично от „Центъра за градска мобилност“, още не сме пристъпили към ръчно регулиране, защото за момента колоните от автомобили вървят добре“, каза още началникът на „Пътна полиция“.