Харесва ли ни или не, лятото окончателно свърши. Температурите падат с всеки изминал ден, а най-нетърпеливите вече започват да поглеждат към ските. Някои обаче се чудят защо да чакат, след като десетки зимни курорти в Европа вече работят. Други се готвят да пуснат лифтовете и да отворят пистите още през ноември – месеци по-рано от силния сезон за ски курортите.

„Работейки в ски туризма от много години, често съм изненадана колко малко хора се възползват от възможността за ранно каране на ски през октомври и ноември“, казва Кейти Уадингтън, управител на известна британска туристическа компания. „Можете да се насладите на празните склонове, да карате ски рамо до рамо със състезатели от националните отбори докато те се подготвят за състезания и, най-хубавото – ще плащате по-малко за нощувка и карта за лифт. 5-звездно изживяване на цена като за 3 звезди“, допълва тя.

В повечето случаи карането в ранния ски сезон се ограничава до зоните с глетчери, но положителното е, че е много вероятно да карате сами по пистите. Ще пътувате по не толкова претъпкани летища и ще сте сред първите, наели екипировката за каране.

Първото състезание за световната купа по ски се провежда през октомври, така че можете да организирате пътуването си по същото време, когато най-добрите състезатели в света се готвеят за него. Шансът да срещнете някого от тях е доста голям. Възможността за тиха почивка и избягване на навалицата изглежда още по-примамлива, когато става дума за семейна ваканция.

Къде можете да карате ски през октомври и ноември четете на pochivka.blitz.bg!