Ремонтните дейности по автомагистрала „Тракия“ ще приключат до 15 юни. Това заяви пред журналисти в Шумен министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде  „Фокус“.

Във връзка със задръстванията, които се образуват заради ремонтните дейности между 160-и и 140 км на автомагистрала „Тракия“, министър Нанков призова шофьорите да бъдат търпеливи. „Дейностите ще приключат до 15 или 16 юни. Това са 22 км пълна рехабилитация на автомагистралата в двете посоки за движение, като дейностите се осъществяват в рамките на под 30 дни. Работи се денонощно, през месеците май и юни текат активни строителни ремонти по пътищата в страната. Тежко е да се пътува в подобни условия, но е тежко да се пътува и по нарушена асфалтова настилка, която особено в активната лента за движение беше нетърпима, по автомагистрала „Тракия“, заяви министър Нанков.

По думите му в района има поставена сигнализация, а на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ са оказани и обходните маршрути. Регионалният министър коментира, че ще бъде направена проверка и по отношение на подаден от журналисти сигнал за липса на маркировка при 66-и км на автомагистрала „Тракия“. „През летния сезон ще се пътува спокойно“, увери министър Николай Нанков.