Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени. Автомагистрала "Тракия" в област Бургас е отворена за движение, но с ограничение на скоростта до 60 километра в час. Всички други магистрали са отворени и нормално проходими.
Затворени за всички превозни средства са проходите Върбишки, Златишки, Котленски, Ришки и Троянски. В проходите Дюлински и Петрохан действа забрана за МПС над 12 тона. През Вратник и Твърдишки е забранено за МПС над 10 тона. През Пампорово е забранено за МПС над 3,5 тона, а през Превала всички товарни автомобили задължително трябва да са с вериги.

През прохода Шипка действа забрана за движение на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4, като забраната е в сила до 31 март.

Към 7.00 часа тази сутрин температурите са в интервала от минус 20 до плюс 2 градуса. Времето над страната е ясно. Вятър духа в областите Велико Търново, Плевен, Русе, Силистра, Смолян, Търговище и Шумен.