Мислите, че някои скъпи места са извън вашия бюджет? Зависи от месеца... Ето кога да посетите иначе смятаните за недостъпни екзотични места на планетата.

Сингапур

Сингапур си спечели титлата на най-скъпия град в света за пета поредна година. Но това не означава, че няма опции, които са и по-бюджетни, просто трябва да знаете кога да резервирате.

Лятото е пиков сезон, но нещата се успокояват през септември, което означава по-добри сделки. Опитайте от уличната храна, с което можете да спестите.

Цюрих, Швейцария

Цюрих е град, който се слави с високи до небето цени. Посещението тук е скъпо, особено когато става дума за настаняване и развлечения.

Билетите за кино са на цена от 19 долара, а парти вечер също може да ви излезе доста пари. От входа на клуба, през напитките, до таксито, едно излизане може да е най-малко 100 долара.

Искате нещо бюджетно? Идете през април, когато престоят е с 15% по-евтин.

Париж, Франция

Париж е една от най-популярните дестинации в Европа - и в света - затова пътуването извън сезона се препоръчва, ако търсите по-ниски цени (февруари е най-евтиният месец) и по-къси опашки на забележителности, като Айфеловата кула и Лувъра.

Фиджи

Бял пясък, пенливи води и спиращи дъха бунгала правят Фиджи най-добрата локация за почивка. И когато става дума за неприкосновеност на личния живот, малко места могат да му съперничат.

Ако искате да изживеете част от атмосферата на това райско кътче, изберете февруари, когато има по-голяма вероятност от бури и полетите са по-евтини.

Сидни, Австралия

Сидни е сред най-желаните дестинации в Австралия. И май е страхотен месец за посещение. През деня температурите са около 15-20 градуса, идеални за разглеждане на забележителностите, наблюдение на китове и обиколка на зоопарка Taronga.

Докато сте там, не забравяйте да отделите няколко часа за разходка по крайбрежието.

Токио, Япония

Един от най-ярките градове на планетата, с многоетажни магазини, високи небостъргачи и… високи цени. Ресторантите със звезди "Мишлен" също няма да са по портфейла ви.

За щастие, има много евтини ястия, като рамен и темпура. Съчетано с намалени цени през ноември, ловците на сделки могат да спестят много.

Бонус: Наблюдаването на есенните листа е гледка, която не трябва да се пропуска.

Лондон, Великобритания

Домът на Бъкингамския дворец, Биг Бен и Уестминстърското абатство не е известен само със своите забележителности. Лондон е популярен и със своите петзвездни хотели, дизайнерски бутици и изискани заведения за хранене.

Искате да спестите пари? За начало, пропуснете луксозния хотел и потърсете нещо под наем. Можете да платите до 33% по-малко през втората седмица на февруари. А хладното време е идеално за приятна вечеря в традиционен пъб.