За мнозина множе да звучи странно, но има много известни места по света, където туристите изобщо не са посрещнати с добре дошли, въпреки че туризмът е основният, а понякога единственият сектор, поддържащ местната икономика.

В Европа има няколко популярни дестинации, където местните жители дори съвсем открито се опитват да прогонят нежеланите гости. Там могат да се видят плакати и надписи „махайте се“.

Понякога даже чужденците биват глобявани без никаква причина или пък им се отказва обслужване.

Според агенцията за проучвания Euromonitor половината от всички туристически пътувания, които миналата година са били около 1,3 млрд, са били съсредоточени в 100 града.

Онлайн платформата за самолетни билети Aviasales пък е проучила няколко места, където броят на туристите на глава от населението е в пъти по-голям от броя на местните жители и това предизвика у тях негативна реакция. Съставен е и малък райтинг на най-негостоприемните места в света.

Вижте кои са градовете, посещавани от милиони туристи всяка година, включително и много българи, където да очаквате най-лошо посрещане от страна на местните жители - на pochivka.blitz.bg!