Експертите са съставили списък на ястия от различни страни, които могат не само да причинят лошо храносмилане, но и да причинят смърт. Начело на списъка е рибата фугу.

Това е един от най-опасните деликатеси в японските ресторанти, защото смъртоносната отрова тетродотоксин, която причинява респираторна парализа, се съдържа в иглите и вътрешните органи на морския обитател. Готвенето й е  най-добре да се остави на опитни майстори.

Следващата опасна "курортна" храна е санакчи, или "танцуващ октопод", която се продава в Корея. Пипалата са отделени от живия безгръбначен и се ядат, когато все още се извиват. Самият деликатес не е токсичен, но крайниците на октопода могат да заседнат в гърлото и да затворят дихателните пътища, пише AiF.

Още можете да прочетете на pochivka.blitz.bg