Снимки на претъпкан междуградски автобус между Пловдив и Куклен взриви социалните мрежи. Фотосите достигнали и до общинската администрация в Куклен, откъдето дали превозвача на РЗИ и полицията, съобщиха оттам.


 Снимка: Забелязано в Куклен

„Снимката е направена в 7:15 часа и ясно се вижда, че фирмата превозвач не спазва указаните мерки за сигурността на гражданите. По случаят има образувани проверки от всички инстанции с цел превозвачът да понесе отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки.

Сезирали сме  РЗИ – Пловдив и Първо Районно управление – Пловдив за нарушения на противоепидемичните мерки от страна на превозвача и фирмата – превозвач.

Тече процедура  по налагане на санкции към транспортната фирма“, уточниха от местната власт, цитирани от в. Монитор.

Оттам бяха категорични, че проверките от служители на Първо Районно управление - Пловдив, от Районна здравна инспекция - Пловдив и от служители на Община Куклен из търговските обекти на територията на общината са ежедневни.  

До този момент не са установени нарушения на противоепидемичните мерки, освен в някои от фирмите, на които са им направени предписания за отстраняване на нередностите.

Последващи проверки ще се извършват редовно, за да не се нарушават предвидените мерки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!