Дестинациите, известни със своята неповторима кухня, стават все по-привлекателни за пътувания през почивните дни от седмицата. Вижте няколко предложения, в които храната и пътуването се съчетават в перфектна комбинация.
В планините Брекон Бийкънс в <strong>Уелс</strong> се намира прочутата пекарна на компания &ldquo;Caroline&rsquo;s Real Bread&rdquo;. Там туристите могат здравата да се оцапат с брашно, за да усетят какво е изживяването при правенето на хляб. Свободното си време пък могат да прекарат в множеството уютни кафенета и ресторанти, където да опитат местни специалитети. <br /> <br /> Археолози са намерили начин да напомнят на потребителите откъде идва храната и как тя стига до супермаркетите. Те предлагат уикенд в <strong>Шотландия</strong>, по време на който можете да видите и пробвате стари методи за обработка на растения и готвене на храна. Можете да стривате зърно, да печете в праисторически пещи и да въртите бавно на шиш цяло агне. Всичко, което си направите в първия ден, ще влезе в менюто на богатото угощение вечерта. Втория ден също ще си готвите по старовремски, но в менюто ще има и риба.<br /> <br /> Университетския град <strong>Болния</strong> в Италия е по-известен със спагетите си. Освен популярна дестинация, градът е и място, на което можете да се насладите на уникална архитектура и културни забележителности. Тук също можете да получите уроци как да си сготвите традиционна италианска храна. Естествено, ще ядете паста под различни форми в големи количества.<br /> <br /> И една може би изненадваща дестинация &ndash; <strong>Берлин</strong>. Градът привлича с уютните си ресторанти, които организират частни вечери за платежоспособните посетители. Разбира се, кухнята тук изобилства от месни ястия. Ресторантите, обаче, са много отворени към екзотичните предложения, така че ако искате да пробвате кухните на различни държави от всички краища на света, със сигурност ще успеете в германската столица. <br /> <br /> <strong>Белгия</strong> пък е атрактивна с правенето на бира. Още по-интересното е, че най-доброто пиво в миналото е било дело на монаси. Три от шестте най-добри пивоварни в страната се намират в областта Валония. Пътуването си струва, защото там можете да видите как се прави напитката, да участвате в процеса и да дегустирате творението си. Междувременно можете да разгледате средновековни манастири и да се разходите сред древни руини. Ако искате повече информация, можете да посетите малкия, но добре уреден местен музей. <br /> <br /> Любителите на виното пък вероятно ще искат да посетят <strong>Бордо</strong>. Можете да посетите шато от 17-ти век, обградено с масиви от лозя докъдето ви стига погледът. Малко са местата по света, където виното има толкова чудесен вкус. В шато &ldquo;Лестанж&rdquo; и днес отглеждат грозде и произвеждат първокласно червено вино.<br /> &nbsp;