Вече стана ясно колко ще ни излезе първото море. Сега пък се разбра, че по повод предстоящия празник 24 май туроператор ни предлага екскурзия „Западни Балкани“ в периода 24 – 27 май, т.е. само няколко дни след поредната ключова среща на високо равнище между ръководителите на държавите-членки на ЕС и лидерите на страните от Западните Балкани, която ще се проведе в София на 17 май.

Цената на пътешествието е 211 лева на човек и включва транспорт с автобус, две нощувки в Сараево, както и туристическа обиколка на столицата на Босна и Херцеговина, едно преспиване във Върнячка Баня, посещение на Вишеград, Ниш и Крушевац, както и разглеждане на манастира Любостиня, пише в. Монитор.

Допълнително обаче ще трябва да се бръкнем, ако искаме да разгледаме Босненските пирамиди, както и още 15 евро за екскурзия до Мостар.

За по-платежоспособните туристи туристическите агенции са предвидили и по-екзотични дестинации. Срещу 1200 лева можем да си подарим имперски тур на Мароко и бреговете на Коста дел Сол. В посочената сума са включени самолетни билети за отиване и връщане, 7 нощувки, както и разглеждане на Рабат и обиколки на Казабланка, Маракеш, Фес, Михас и Малага.

Поне 6,5 бона ще трябва да дадем, ако пък искаме на 23 май да се отправим към пътуване във времето в Япония.