Пътниците от автобуса от Лондон, за шофьора на който имаше съмнения, че е пиян, се прибраха благополучно у нас. Още преди да тръгнат, на автогара „Виктория” българите подават сигнал в полицията, че единият шофьор е пиян.

„Тестваха ги, не видяхме пробата, но полицаят каза, че е пиян и не трябва да шофира”, разказва пред bTV Благовест Тодоров.

Той поема навигацията в свои ръце. Не се отделя от единственият годен за шофиране водач, прави му кафета, поддържа разговор. И следи да спази часовете зад волана. Докато единият шофьор имал само няколко кратки възможности за дрямка, другият спал отзад в автобуса.

В германия се качва и новата смята от други двама шофьори. Там пък предизвикалият скандала в Лондон техен колега слязъл.

Пътниците са категорични, че ако не са били подали сигнал, вероятно пийналият шофьор е щял да седне зад волана в даден момент.

От Министерството на транспорта заявиха, че са направили проверка на документите на двамата шофьори. Всичко било изрядно. Спазени били изискванията за почивка.

От фирмата превозвач „Юнион Ивкони”  вчера заявиха, че пияният техен служител се е прибирал като пътник. Днес обаче отказват коментар.