Усложнена зимна обстановка в цялата страна – поради обилен снеговалеж, силен вятър и навявания е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона от 5 до 10 км на АМ „Люлин”, съобщава bTV.
Най-много е снежната покривка в Кюстендил и Видин – до 20 см. Ограничено е преминаването на камиони над 12 тона и през проходите „Пампорово”, „Рожен” и „Превала”, както и по път Девин – Михалково за снегопочистване.
 

Поради снеговалеж и навявания изцяло е затворен за движение пътят Свищов – с. Горна Студена.
 
Затворен за тежкотоварни автомобили над 12 тона е пътят между селата Павел и Царевец.
 
В София 182 снегорина обработват големите булеварди, а в малките улици ще се влезе, след като спре да вали.
 
Където е необходимо във връзка с извършване на снегопочистване на пътните платна, ще се затварят участъци за движение. Приоритетно ще се работи по обработването на улици и булеварди, по които се движи градският транспорт.
 
Движението се извършва при зимни условия. Затруднено е пешеходното придвижване.
 
Столична община моли гражданите, на които не им се налага да пътуват, да не използват личните си автомобили. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за движение при зимни условия автомобили.
 
Напомняме на гражданите да почистят прилежащите пространства към своите домове, офиси и търговски обекти.
 
Витоша е затворена заради многото сняг и опасността от лавини.
 
Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната -  https://www.blitz.bg/vremeto