Някои хора могат да кажат, че молове са умираща порода, а онлайн пазаруването е бъдещето, пише profit.bg.


Ако влезете обаче в някой център по време на празниците, ще се убедите лично колко погрешно схващане е това.

Причините са много – можете да обикаляте, да пробвате, да седнете и да изпиете кафе, да усетите атмосферата.

Ето защо от Fodors правят преглед на най-хубавите молове по света, които привличат хиляди посетители и които ви гарантират незабравимо изживяване.

The Grove, Лос Анджелис, Калифорния

Посещението тук е спектакъл. Има сцена с изпълнения на живо и танцуващи момичета, облечени като Дядо Коледа.

Освен това има и сняг, нищо, че сте в Южна Калифорния. И тази година дори Гуен Стефани ще подписва компактдискове. Това е Холивуд, момичета!

Harrods, Лондон, Англия

Harrods изглежда като смесица между казино във Вегас и дворец. Като елегантен цирк. Като златен египетски дворец. Но не се заблуждавайте - все още е мол!

Коледа в Harods предлага незабравимо изживяване и тук можете да намерите всичко – от кошници за подаръци с храна до персонализирани коледни орнаменти, направени директно в магазина. Също така молът има официална коледна мечка на име Бърти.

Americana at Brand, Глендейл, Калифорния

Americana at Brand е туристически, но прекрасен. Той е външен мол, но си заслужава посещението по празниците, защото създава неповторима атмосфера. Освен това си има влакче, което обикаля по всички атракции и магазини.

Fondaco Dei Tedeschi, Венеция, Италия

Fondaco Dei Tedeschi е една от най-известните сгради във Венеция, която започва като търговски център, а сега функционира като мол. Тук ще откриете много луксозни магазини, които придават на сградата по-скоро вид на кралски дворец.

На партерния етаж се продават автентични венециански съкровища и занаятчийски сувенири. На последния етаж пък има тераса и място за събития.

 

Galleries Lafayette, Париж, Франция

Този мол в Париж ще ви накара да кажете: "Това ... не може да бъде мол", защото изглежда по-скоро като дворец, а по време на празничния сезон изглежда като кралски коледен дворец.

Имайте предвид, че е пълен с луксозни стоки, затова няма да намерите евтини магазини. Но не пречи да се разходите и да попиете от атмосферата.

Illum, Копенхаген, Дания

Екскурзията до Дания не е пълна, без да посетите този изискан и луксозен мол. Illum се гордее със смесица от луксозни и обикновени магазини, кафенета и дори пазар за храна.

Плюс това има покрив с ресторанти и барове, с изглед към прекрасните копенхагенски улици, което е гаранция за една от най-добрите гледки.

The Mall of America, Блумингтън, Минесота

Този мол е голям почти колкото град. Той разполага с 390 000 (!!!!!!!!!) квадратни метра търговски площи, а там има над 400 магазина. Той е четири пъти по-голям от обикновен мол. Тук има цял тематичен парк, симулатори на полети, аквариум и каквото си помислите още.

The Galleria, Хюстън, Тексас

Този мол е много голям, в което има смисъл, защото е в Тексас, където всичко е голямо. В него има ледена пързалка и… хотел. Добре дошли в Тексас, където можете да спите в мола. Не обичате пазаруването? Идете да карате кънки на лед.