По-добро място за краката

Ако искате да имате повече място за краката, изберете изходния ред, който е по-просторен, защото позволят на хората да излизат в случай на авария. 

Искате да спите

Планирате да поспите по време на полета? Спокойният сън е рядкост в самолета, но ако изберете седалка до прозореца ще ви бъде по-удобно, защото може да облегнете главата си. Освен това ще може да контролирате светлината като спуснете щората. Не сядайте на заден ред, защото хората минават често към тоалетната.

Бебе на борда

Седнете в задната част на самолета, ако имате бебета или малки деца. Обикновено тоалетните с маси за смяна се намират там и ще ви бъде по-удобно. Помолете да преместят малко предната седалка, за да имате повече място за детското столче.

Искате да избегнете разболяване

Самолетите са известни развъдници на болести, пише profit.bg. Но противно на общоприетото схващане, остарелият въздух не е проблемът. Ако се заразите с нещо, то може да дойде от контакт с мръсни неща около вас. Без значение къде сядате, дезинфекционните кърпички и дезинфектантите за ръце са най-добрата ви защита.

Гладък полет

Турбуленцията на самолета може да доведе до неравномерно каране, но седалки над крилото и пред него ще усетят по-малко от тази обезпокоителна вибрация. Ако се страхувате от тези трусове, избягвайте края на самолета.

По-бързо обслужване

За тези, които нямат търпение да получат нещо за хапване, е добре да изберат седалка в близост до предната част на кабината, което е мястото, от където обикновено започва обзслужването. Също така избягвайте да резервирате самолет, който има само една тоалетна, ако пиете повече течности при кратък полет. Ще се налага да се разминавате с количката всеки път, което е доста неприятно.

Търсите по-топло място

Винаги ви е студено по време на полети, въпреки че сте с пуловер? Седалките до изходите са винаги по-студени от другите места, затова ги избягвайте.