С първите зимни студове и по известния Скакавишки водопад при кюстендилското село Полска Скакавица се появиха първите висулки, което е истинска атракция. Преди месеци завърши изграждането на екопътека покрай самия водопад. 

Водите се спускат от 72 метра от ската на три струи. През зимата в отделни части водопада замръзва."Когато стане още по студено, понякога почти изцяло замръзва водопадът. Висулките стават по три, три метра и нещо дълги и е страшно красиво. Понеже не беше съвсем студено, имаше висулки, но от време на време се чуваше тряс и някоя отлиташе в пропастта, падаха", коментира пред БНР природозащитникът и активен турист инж. Севдалин Атанасов.
 

За съжаление реновираното трасе не се пази от туристите, а и не е построено така добре."Безобразно е състоянието на пътеката, безобразно е, стърчат железата почти на всяко стъпало, стърчат от един до три-четири сантиметра и човек, ако не си гледа в краката, може да си извади очите там, вместо да види някаква красота. Освен това по целия проект толкова настрани е направена една пътека каменак горе на един чукар, където никой нормален човек никога няма да отиде там, защото просто няма какво да прави там".