БДЖ ще осигури 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от превозвача.

От утре до 2 януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути: София-Варна-София;София-Бургас-София;София-Пловдив-София; София-Свиленград-София; София-Стара Загора-София; София-Горна Оряховица - София; София - Русе - София; София - Лом - София; София-Видин-София; София-Благоевград-София; София-Кулата-София; София-Петрич-София; ПловдивВарна-Пловдив; Септември-Добринище-Септември.

Министър Маринов с важна новина, засягаща всички шофьори! 

БДЖ напомня на своите клиенти, че при покупка на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 до 30 на сто намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството. Клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат подробна информация за разписанията на влаковете от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.