Почивката на море понякога се планира в продължение на цяла година. Ето защо, дестинацията трябва да се избере внимателно, за да не сбъркаме и да провалим малкото свободно време, с което разполагаме. Ако решите да почивате на море и се стремите към оферти с достъпни цени, сигурно се колебаете между родните плажове и няколко красиви места в Гърция, за които сте чували, но не сте много сигурни… За да решите, трябва да обърнете внимание на всички плюсове и минуси.

1. Плажовете

Сравнението е неуместно. В България има невероятно красиви местенца, но те отстъпват пред райските плажове в южната ни съседка, които се отличават с много по-живописни гледки и изрядна чистота.

2. Храната

Гръцката кухня е задължително да се опита, ако не сте го направили досега. А ако сте хапвали в някоя таверна, знаете, че храната там винаги е прясна. България предлага вкусна храна, но качеството й е леко съмнително на места.

3. Нощен живот

И в България, и в Гърция кипи бурен нощен живот през лятото. И в двете държави е пренаселено с чужди туристи, въпреки че повече хора посещават Гърция. Въпросът за сигурността също е спорен. Със сигурност, може да си прекарате добре и на двете места, в зависимост от предпочитанията си.

4. Забележителностите

Сравнението по тази точка също е трудно, заради богатото историческо наследство и на двете държави. Гърция безспорно печели със съхранения вид на паметниците си, но разнообразието от архитектурни забележителности е много голямо и в България, и в Гърция.

5. Цените

Цените на почивка в Гърция са достъпни за повечето хора. Неслучайно, стотици българи редовно посещават южната ни съседка, дори и само за ден. Храната, хотелите, питейните заведения и дискотеките не са твърде евтини, но сумата, която ще отделите в България, е приблизително същата. Със сигурност, обслужването в Гърция е на много по-високо ниво от това на родна територия.