Култовото телевизионно предаване "Господари на ефира" отбелязва днес шестия си рожден ден, но вместо с шумен купон това ще стане с третия национален кастинг за адреналинки. От утре всички момичета, които се чувстват като кралици на танца, могат да се включат в оспорваната надпревара. Строгата селекция ще продължи няколко месеца, победителките ще станат известни в разгара на лятото.
"Едно е ясно - търсим блондинка и брюнетка, задължителната комбинация за формата. Но ако някое червенокосо момиче танцува много хубаво, разбира се, също може да бъде избрано", довери пред "Стандарт" продуцентът Джуди Халваджиян.
Жана и Алекс ще трябва да предадат щафетата и да се оттеглят. Александра влезе на екс в шоуто преди три месеца, след като Яна излезе по майчинство. "Господарите" не смятат да въвеждат като задължителна клауза в договорите на танцьорките да не могат да се женят и да забременяват. Макар че това не би било изненада. При конкурси от сорта на "Мис България" победителките нямат право да променят семейното си положение, докато носят короната, нито пък да стават майки.
Естествен чар и перфектност в хореографията ще бъдат основните козове на кандидатките. При предишния кастинг, когато бяха избрани Жана и Яна, те пребориха конкуренция от 600 момичета. Халваджиян очаква този път кандидатките да бъдат поне 1000. Почитатели на Александра се надяваха, че е възможно тя да остане като титулярка. Но продуцентът твърдо е решил - трябват му две нови кандидатки за слава.
Вместо пищен купон днес в ефира на Нова екипът на "Господарите" ще заснеме тържествения брой за довечера. Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека ще духнат свещите, като към тях ще се присъединят единствената ководеща Мария Игнатова, Жана и Алекс. Бременната Яна също е обещала да се включи. Поредна поява в ефира ще регистрира и кучето Рапан, което е любимец на любовната двойка Мария и Рачков. Породистата каракачанка бе подарък на Игнатова за рождения й ден и оттогава неведнъж се е появявала с господарката си.
Прдуцентът на "Господари на ефира" Джуди Халваджиян има и друг повод за тостове. В края на май той очаква да стане баща на прекрасна малка госпожица. С приятелката му Елена очакват с нетърпение щастливото събитие, но няма да бързат с подписите в гражданското. В момента тя се занимава с реклама и неин шеф е по-големият брат на годеника й - Магърдич Халваджиян. /БЛИЦ