12 двойки ще се състезават в "Бягство към победата". Финалистите бяха излъчени след сериозни дискусии. Кои ще са заслужилите ще стане ясно днес в "Шоуто на Слави". Тогава от предаването ще разкрият и каква е голямата награда.
Първите задачи, правилата на състезанието и кой е специалният пратеник на Слави, който ще следи отблизо всяка стъпка на участниците, ще станат ясни още на следващия ден в специалното издание на шоуто от 21:30 ч.

"Бягство към победата" е изпитание за бързина, издръжливост, съобразителност, ориентация, способност за работа в екип и обща култура. Дълги преходи без почивка, лоши метеорологични условия и тежестта на собствения багаж са само част от трудностите, с които трябва да се справят финалистите.

Общо 23 хиляди кандидати са пожелали да участват в новото телевизионно предизвикателство.
След сериозен подбор Слави и 24 души сценарен екип избраха 200 двойки, които да ги убедят, че са готови на всичко, за да участват в Бягство към победата.

Този проект е най-сериозното начинание по отношение на организация, реализация, логистика, транспорт, заснемане и постпродукция, правено у нас, със сериозната подкрепата на bTV.  Екипът е изминал над 10 хиляди километра и е посетил повече от 50 места преди да се спре на крайните маршрути в състезанието.  Състезанието ще бъде истинско изпитание и за 15 оператори, както и за сценаристите, които ще бъдат неотлъчно до участниците, за да заснемат всяко тяхно движение. /БЛИЦ