Снощи във VIP Brother 3 Live стана ясно, че само за 5 дни и с помощта на зрители от цяла България съквартирантите са успели да съберат 135 115 лева.
Сумата бе акумулирана в серия от активности – двучасов концерт в сряда миналата седмица (72 007 лева), Благотворителен съботник (14 136 лева), лайф за номинации с Праисторическа битка и междинно зрителско гласуване (останалата част от сумата).

Събирането на средства за първата кауза във VIP Brother 3 „И те могат” – оборудване на зали за артистични занимания в домове с талантливи деца, ще продължи до четвъртък тази седмица, когато от къщата ще си тръгне най-слабо подкрепеният от зрителите съквартирант.

Утре вечер, сряда, петимата номинирани съквартиранти ще изнесат латино-концерт с партньори (VIP-овете ще танцуват с известни българи, чиито имена се пазят в тайна), по време на който трима от тях ще бъдат спасени от седмичните номинации. Така след живото предаване утре в къщата ще останат само двама номинирани съквартиранти, а в четвъртък един от тях ще напусне шоуто завинаги.

Как бяха номинирани - Дачо, Емил, Тодор, Кристияна и Саша.
Гост-звездата в къщата Румен Луканов номинира първи, спирайки се на Кристияна.
Загубилият отбор в Благотворителния съботник – този на мъжете, номинира втори и избра Дачо, защото по време на мисията е бил най-слабо активен и е успял да събере най-малко пари.
Най-сетне Софи Маринова, която като победител в Праисторическата битка получи правото да спаси 12 от останалите 15 съквартиранта(без номинираните вече Дачо и Кристияна), посочи всички с изключение на Саша, Тодор и Емил. /БЛИЦ