В провеждането и реализацията на феста "Spirit Of Bourgas" Община Бургас е инвестирала сумата от 250 000 лева, а цялостният бюджет на MTV фестивала възлиза на 2 милиона лева, съобщи днес промоутърът Иван Вълков. Той показа пред журналисти докъде са стигнали ремонтно-монтажните дейности в базата. Посещаемостта да достигне над 10 хиляди души на ден, очакват организаторите.
Постоянната охрана на фестивала ще бъде 110 души. Към тях ще се присъединят полицаи, екипи от стюарди. Хора с опасни и остри предмети няма да бъдат допускани. За тях е отделен специален контейнер. Цялата фестивална площ е разположена на 58 000 квадратни метра. Гримьорните на изпълнителите и различните фестивални сцени са в последната фаза от изграждането си. На финала е изграждането на ВИП-зоната, както входовете и изходите на фестивалната зона. До края на феста, достъпът на граждани до плажа в района е забранен.
В дните на фестивала Община Бургас ще обезпечи любителите на плажа в района и ще им предостави 200 безплатни чадъра, разположени на северния плаж. Това е уговорено от представителите на администрацията и концесионера. Първият от серията концерти ще започне на 15 август от 19 часа, а входовете за фенове ще бъдат отворени няколко часа по-рано, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас. /БЛИЦ