След поредната артистична мисия на съквартирантите, сумата за благотворителност, генерирана до момента, достигна малко под 600 000 лв. Тази сума не е финална, тъй като към нея все още не са добавени обещаните от народните представители дарения. Само снощи бяха събрани над 50 000 лева.
Тази седмица е белязана от каузата на сдружение „Хепасист”. Съквартирантите събираха пари и агитираха за дарения в името на това повече хора да се изследват и лекуват от една от най-разпространените заразни болести - хепатит B и C.

За да бъдат максимално съпричастни с каузата, а и за собствено успокоение, всички съквартиранти си направиха кръвни тестове за хепатит. За радост, резултатите на всички бяха отрицателни.

Продължават и многото дарения от най-различни хора и организации. Последните, които се включиха вчера, са Датският колеж в София.

Колежът по мениджмънт, търговия и маркетинг дарява на каузата за борба с хепатит B и C сумата от 1000 лeва. Това съобщи доц.Ана Хубенова, директор на учебното заведение.

Инициативата за дарението е на Студентския съвет, а сумата представлява процент от средствата за издръжката му. Студентите в Датския колеж правят това дарение в знак на солидарност със своята колежка Ани Греблянова, която успя да се пребори с хроничния вирусен хепатит и сега очаква първото си дете.

Междувременно тази вечер, след като бъде елиминиран още един съквартирант, оцелелите ще разберат коя е петата кауза, за която ще се борят през предстоящата седмица. /БЛИЦ