Певци, спортисти, актьори и ясновидци са сред участниците на шоуто "Страх" по Нова телевизия. В приключението ще се впуснат Йордан Йовчев, Дидо от „Д2” и Здравко от „Биг брадър 1”.
На изпитания ще се подложат и певицата Ани Лозанова и ясновидката Николета Йорданова. Актьорите от "Забранена любов" Ники Илиева и Саня Борисова ще се включат в "Страх" като двойка. 

Шоуто ще има 20 епизода, които освен обичайните за формата супер екстремни изпитания, ще покаже как се случват нещата зад кадър.

В т.нар. специални епизоди, както вече стана известно, зрителите ще видят любимците си Димитър Рачков, Мария Игнатова и Милен Цветков. Те ще се пробват на някои от най-екстремните изпитания, наравно с одобрените сред 11-те хиляди желаещи да изпитат неповторими емоции.

От началото на снимките близо 100-членният екип на продукцията е бил на над 20 различни локации в цяла България – освен София, Белово, Сапарева баня, гара Елин Пелин, Кремиковци, язовир Студена. 

Менюто на „Страх” – 5 вида тарантули, 4 вида гигантски хлебарки, скорпиони, птицеяди, червеи, щурци, мухи, змии.  Неизменно в изпитанията ще видим питони, стигащи до 10 м, голямата и тежка боа констиктор, царевичен смок, млечна и кралска змия, както и едни от най-устойчивите твари на планетата – плъховете. /БЛИЦ