Преди две години Алекс Раева поръчва на любимия си DJ Дончо подарък за рождения си ден кухненски робот. Джаджата за нея има романтична стойност, защото и двамата обичат качествената храна. А и певицата не е от жените, които биха се зарадвали на шопинг с преспиване в мола или пръстен. Тя обича да готви и го прави често, независимо от натоварения си график, а хаус продуцентът търси помощ от приятел, когато иска да я сюрпризира с вечеря.
Обикновено от другата страна на телефонната линия е Лео Бианки, който дава съвети за последователността при добавяне на продуктите и подходящите подправки. &bdquo;Аз поех тази част от домакинството. А той&nbsp;иска да стане майстор от първото ядене.&nbsp;Ядосва се и забравя, че с готвенето както с всичко останало човек прогресира с много търпение и постоянство&rdquo;, споделя с усмивка Алекс. Умението си да балансира между здравословното и апетитното тя е решена да развие на следващо ниво &ndash; като водещ на предаване във vkusnotiiki.bg. Сайтът е добре познат на кулинарната общност у нас, но в момента се актуализира и съвсем скоро ще се завърне под формата на социална мрежа за чревоугодници.<br /> <br /> Всеки регистриран потребител ще може да създаде свой профил и кулинарна книга, в която да добавя своите вкусови шедьоври, съвети и предпочитания за храна и напитки. Чрез акаунта си посетителите ще дават предложения, ще оценяват други хоби готвачи, ще трупат точки чрез добавяне на различни рецепти, ще споделят трикове и съвети в лесни стъпки при приготвянето им. Идеята е всички да си помагат освен с ноухау и с намирането на изгубени традиционни ястия. Предаването на Алекс ще бъде черешката на тортата в менюто с образователни факти за кулинарията. Нейната задача ще е всяка седмица да се среща с интересни гости и да се докосва до таланта им в кухнята, да жонглира с идеи за здравословни диети от утвърдени специалисти, да изповядва ползите от супер храните в менюто ни и да издава тайните на сосове и маринати. Основния принцип, който ще следва всяка рецепта в предаването, ще е &bdquo;бързо и лесно&rdquo;, но това не означава приготвяне само на аламинути и сандвичи.<br /> <br /> Всеки месец един от най-активните регистрирани кулинари ще бъде гост на Алекс. Домакин на предаването е шоурум и дизайн студио Prego, където е изграден специален декор. Част от ястията, с които принцесата на мелодичния хаус ще започне шоуто, са месни сарми с кисело зеле &ndash; любимото й ястие от националната ни кухня. С онлайн зрителите тя ще сподели и&nbsp;дребните хитринки в приготвянето на лимонов пай&nbsp;&ndash; рецепта, която е наследила от майка си Наталия Бардская и владее до съвършенство.Освен с комплекс от упражнения шест пъти седмично любителката на дайвинга поддържа формата си с балансирано хранене. <br /> <br /> Преди време тя си позволяваше да хапва от всичко, следвайки максимата, че излишните калории ще изгори впоследствие върху степера, но преди три години гледала филм за ползите от консумацията на течна храна и менюто й се променило. Сега денят й започва със смути, което Раева приготвя с всичко, намиращо се в хладилника й. Най-често комбинира шепа спанак с вода, портокалов сок, манго и малко чия. Най трапезата й най-често място намират италиански специалитети и морски дарове. Предпочитаната от нея вечеря пък се свежда до месо и зеленчуци. <br /> <br /> Познанията за храната накарали Алекс да бъде по-внимателна за дозировките на определени продукти, които принципно тонизират, но в прекомерни количества могат да бъдат опасни. Например любимите й скариди не трябва да бъдат консумирани с килограми, защото вдигат нивата на холестерола.