Дона Спанглър е модел, ТВ водеща и продуцент, нашумяла у нас първо покрай риалитито, което води заедно със Сабрина Париси „Social Lights” – предаване, показващо лайфстайла на богатите и известните в Холивуд. Красавицата се появява като модел в сесии за магазини като „Дилардс”, специални модни линии и благотворителни кампании. Обожава да позира в спортни сетове и бански костюми. Снима се и за десетки календари, билборд кампании за „Harrahs”, многобройни фотосесии за бикини линии и каталози. Позира няколко пъти и за „Плейбой" и специалната им колекция бельо.
Дона се появява и в телевизията и киното след успешното си участие във „Forces of evil", "Guns", "Matilda", "Dinosaur valley girls", "In Living Color", "Blossom" . Участва и във филма, който сама е написала и продуцирала - „Space Girls in Beverly Hills". Филмът представлява „ski fi” комедия за три момичета от планетата Ванисия, които се приземяват в задния двор на имението на заможен плейбой в „Бевърли Хилс”.
Дона създава и популярното уеб-шоу „Скандали", което разказва за живота на невинни и не толкова невинни членове на висшето общество.

Тя описва своите идеи в книгата си „How to get A Rich man” – „The Princess Formula”! /=„Как да свалиш богаташ” – „Формулата на Принцесата!” – б. а./, за срещите и дава съвети на емоционалните въпроси на свои читателки, свързани с любовните им връзки, на собствения си уеб сайт.
Дона Спанглър e независима жена, която все пак вярва, че всяка жена иска да е принцеса и нейният принц трябва да е богат. Тя обича да казва: „Въпреки че ние, жените, харесваме независимостта, обичаме и да бъдем обгрижвани от своите половинки... Искаме някой, който е по-силен от нас... Независимите жени не искат да се грижат за своите мъже, не искат да делят разходи. За тази цел биха си намерили съквартирант."

- Българската публика познава Дона Спанглър като модел, актриса, радио и тв водещ, продуцент и автор, но коя всъщност си ти в действителност?

- Аз съм всичко това и още много!... Всички хора имат парченца от това кои са те. Събрани на едно, тези парченца представляват нашата личност. Аз съм забавна, мила, винаги подкрепям хората и т.н. Много творческа натура съм, не забравям от къде съм тръгнала. Честна съм и не обичам да усуквам. Казвам каквото мисля и мисля, каквото казвам. Не обичам надмените хора, те са прозрачни. Имам много достойнства и обичам фините неща в живота. Имам голямо сърце и съм много мила към другите. Обичам животните – най-вече котките. Искам да правя добри дела и да помагам на хората. Имам приключенски дух, големи очаквания и често предизвиквам самата себе си да бъда най-добрата във всичко, което правя. Обичам живота и се старая да изживявам всеки ден пълноценно.

- Шеметния ти път на бъдеща зведа към успеха и славата започва при теб, като в приказките! Какво се случи наистина?

- Не смятам, че беше толкова шеметен. По-скоро всичко се случи постепенно – определени събития ме отведоха до тук. Правих малки крачки, за да постигна големия успех. Затова смятам, че постоянството винаги се отплаща.

- В твоята книга ти разясняваш как жените могат да „свалят” богат мъж, който да ги превърне в принцеси – не е ли малко цинично?

- Първо, „свалянето” означава заблуда. Всички искаме да намерим човека в живота си, с който да бъдем истински щастливи. Финансовите аспекти на това щастие просто допълват идилията. Няма нищо лошо в това. Моята книга обяснява как да намерим партньор в живота. Ако жената следва всички препоръки в нея, богатият мъж сам ще пожелае да я направи принцеса, не защото е „свален”. Това може да го направи всяка проститутка, но ако жената следва формулата да се превърне в дамата, която той желае завинаги до себе си.

- Но ако мъжа е богат, а жената се преврърне в принцеса, но не е щастлива в Любовта – това не е ли всъщност просто една добра сделка и нищо повече?

- Не, не е добра сделка, защото тази ситуация е нездравословна както за жената, така и за мъжа. Така става, когато не се следват стъпките, описани в книгата. Както подчертах, в моята книга принцеса не се става просто като постигнеш материалното богатство, но да обичаш партньора си и той да те обича и уважава. Ако любовта е несподелена, това е защото или мъжът, или жената не са направили необходимото, за да потръгне връзката им. Единият от двамата не уважава партньора си. За да потръгне една връзка, двамата трябва да са щастливи и задоволени. Жена със стил и класа не избира мъж само заради парите му. Те са само част от уравнението, което се решава, докато търсите мъжа на живота си. Ако я няма любовта, най-вероятно жената ще бъде нещастна и ще продължи да търси. Много е лесно да се влюбиш. Бракът е бизнес уговорка. Партньорство. Има и закони, които защитават това партньорство. И те не са от вчера.

- Не е ли по-важно жената да намери принца от приказките, който е богат, успял, красив и секси?! А ако е всичко това, но беден?

- Да намериш принца, който е богат, успял, красив и секси, е добре. Ако обаче той е всичко останало, но е беден, пак е добре, но само ако той тепърва започва живота си и е амбициозен. Иначе ще трябва да бъдете щастливи с това, което може да предложи той като начин на живот. Ако искате лукс и удобства, които той не може да си позволи, трябва сами да си ги изработите. Ако това ви прави щастливи, значи всичко е ОК.

- Как една жена да поддържа високо самочувствието си, ако обстоятелствата на бита около нея не й го позволяват?

- Като търси непрекъснато промяна в обстоятелствата. Образованието е на първо място. Дори и да няма възможност да вземе официално диплома, жената сама може да се образова. В наши дни всеки има достъп до голямо количество информация и знания. Всичко се постига само с докосването на върха на пръстите. Необходимо е само да четат и да учат, а също и да намерят по-успели от тях, които да им послужат като пример в живота. Помня една поговорка, която майка му често повтаряше, че Господ помага на тези, които сами си помагат. Трябва на всяка цена тази жена да иска да промени нещата, да вярва, че може и да мисли само позитивно.

- Как една жена да се усмихва винаги, когато около нея има много завист, злоба и липса на реален талант?

- Моето мото е винаги да се обграждам с позитивни хора, които ме подкрепят. Бих посъветвала всяко момиче да постъпва по същия начин. Ако има хора, които са завистливи и злобни, просто да ги игнорират. Това значи, че вие имате нещо, което те искат. Смятам, че всички имаме определени таланти и трябва да ги развиваме. Ако харесваш това, което правиш, усъвършестването е още по-лесно. Но постоянството е дори по-важно и от таланта.

- Как една жена да посещава правилните места, след като не може да знае какво я очаква със сигурност преди това?

- Ако тя иска да държи живота си в ръце, трябва да е много активна, а не да седи и да чака някой да й подхвърли кокалче. Ако искате нещо от живота, трябва сами да извървите пътя до него. Ако мечтаете да сте лекар, запишете се в подходящо училище, учете упорито, фокусирайте се във приема си в унивеситет. С други думи – всичко е във ваши ръце. Ако трябва да отидете до магазина, ще направите една крачка, после още една и още една и т.н., докато не стигнете дотам. Ако не направите стъпките, как ще стигнете иначе? Никой не знае какво ни чака в бъдеще, но трябва да прави необходимото да се приближи до мечтите си.

- И ако намери мъжа, който притежава качествата за които мечтае всяка жена, а той е невъзможно зает – как да го спечели или струва ли си?

- Не мисля, че си струва да се вземат чуждите мъже. Не е етично и ако веднъж се случи, не се знае на нея кой ще й го отмъкне. Имаше един продуцент, който беше женен, но срещна една млада актриса на снимачната площадка. Напусна жена си и се ожени за нея, но след известно време направи същото нещо с друга актриса. Винаги съм твърдяла, че момичето трябва да бъде спечелено, а не да спечелва мъжа. Защото той трябва да покаже, че я заслужава.

- Последния ти рекламен клип е свързан с празника за „Свети Валентин”, заедно с твоята колежка Сарина Париси – какво искате да покажете с него, освен, че визирате този празник като тъкъв?

- Правим тези рекламни клипове, за да предадем нашето позитивно съобщение за всемирна любов към всяка форма на живот. Със Сабрина вярваме, че любовта трябва да съпътства съществуването ни. Често обаче хората забравят това и си позволяват негативни чувства спрямо други живи същества. Не е казано, че трябва винаги да се съгласяваме, но би трябвало да уважваме чуждото мнение и да предаваме съобщение с положителни чувства и любов. Рекламата ни за „Св. Валентин” е втората от целогодишната поредица серии, посветени на това съобщение.

- Ти самата как и къде изкара този празник?

- Прекарах го с Ричи, Сабрина и малка група приятели. Бях изненадана, когато шокиращо един много сексапилен и известен актьор се появи като подарък за всички. Шокирах се, защото беше облечен само по боксерки на точки и голяма панделка. Всъщност, това беше подаръкът на Сабрина. Не мога да ви кажа кой е той, защото тя ще ме убие. Както и да е, появи се и носеше кутия на „Картие”...

- Разкажи нещо повече за твоя съпруг – с какво се занимава, на колко години е, как изглежда, как се отнася към кариерата ти, ревнува ли те от почитателите ти, от известността ти?

- Ричи е по-възрастен от мен и прилича на филмова звезда от 1940’те; постоянен и много забавен, той обожава да се шегува с хората. Свикнал е с това, че получавам внимание и поща от феновете си. Някак си се справя с това, старае се да ме подкрепя, но виждам, че понякога му е трудно да приеме участията ми на червените килими. Участва във филм, който аз продуцирах – „Космически момичета в Бевърли Хилс”, като актьор. Участва и в последните ми телевизионни серии – www.sociallities90210.com

- Ако ти си сама жена в момента, ще можеш ли да поддържаш, само от твоята дейност, този стандарт и лайфстайл, като сега?

- Разбира се, нямаше да имам същия доход, както сега, но ако бях свободна жена, със сигурност щях да се срещам с мъже, които да го имат, за да ме черпят с хубаво вино, да ме извеждат на вечеря и да ме водят на разходки извън града. Накратко казано, да се държат добре с мен. Също така, ще правя най-различни социално обвързани неща, за да поддържам лайфстайл-а си. Няма да се скрия под някоя скала и да умра.

- Може ли да се каже, че ти имаш една пълноценна и страстна връзка със съпруга ти, независимо от неговите материални възможности?

- Мисля, че е по-лесно да имаш секси и страстна връзка с богат мъж, защото те са по-самоуверени. Заедно сме от 11 години и има много ценни неща, които са редом със страстта. Ричи е много романтичен мъж.

- По кълко пъти на седмица правите секс?

- Не ги броя. Понякога повече, понякога по-малко.

- От колко години сте женени?! Мислили ли сте да разнообразите сексуалния си живот с нещо по-нестандартно – като включването на нов партньор или нещо доста по-шокиращо например?

- Женени сме от 11 години и Ричи той се вълнува за мен, както по-рано. Не обича извратените неща, по-традиционен е.

- Поставяли ли са те в ситуация, в която си губила контрол? Как се справи с нея?

- Наскоро със Сабрина имахме четири различни събития, на които трябваше да присъстваме. Всяко от тях изискваше конкретно облекло. С първите две всичко беше добре и без инциденти. Но преди да отидем на следващото, което беше изложба в арт-галерия на единия син на съдиите от Върховния съд в Лос Анджелис. Отидохме двете в тоалетната, за да се преоблечем. Когато Сабрина се приготви, излезе, но без да забележи, беше взела нейното и моето предишни облекла, и също така това, което трябваше да облека сега! Аз останах в банята само по гащички. Не само, че ми беше студено, но и нямах с какво да се обадя, а когато се опитах да се покажа навън, имаше около 60-тина човека, които си говореха и обикаляха около вратата. Когато част от тях ме видяха, направо бяха шокирани! Не знаех какво да правех, затова си поседях 30-тина минути. Накрая реших да взема топовете тоалетна хартия и да се увия малко около гръдния кош, за да мога да намеря Сабрина. А тя седеше гордо навън. Толкова й бях бясна, че направо избухнах. Няма нужда да казвам, че повече не се случи това, да ми вземе дрехите и да ме остави по бельо в тоалетната на галерия.


- Какво е твоята реална рецепта за щастие, любов и добра кариера?

- Рецептата ми за щастие и любов, и кариера, е да откриеш баланса и да си активен и постоянен.

- Мислите ли със съпруга ти за поколение и в какви срокове?

- Не мислим засега за бебета. Говорили сме си за това и решихме, че прекалено много ценим сегашната си свобода, за да се откажем от нея. Когато имаш деца, трябва да се посветиш изцяло на тях, а аз искам да се посветим на себе си!...

Едно интервю на Светлана Терзиева - Сесил, БЛИЦ