След като се появиха слухове, че Кики е била шута на Андрей, потърсихме самия Андро да отговори дали това е истина. Оказа се, че няма нищо вярно в това и тази година двамата влюбени ще отидат да вземат пръстена, който бургазлията остави на острова. Освен всичко това Андрей се съгласи да разкаже за проекта по ООН, който успя да спечели и за политическата си кариера.
Появиха се слухове, че с Кики сте се разделили?

Слухове се появяват много и различни. На някой му се иска да сме разделени, на някой му се иска да сме заедно…Затова се наричат слухове, защото никой не знае нищо конкретно, просто интерпретация по темата. Много е лесно от една снимка или от нещо казано да се извади цяла сага. И всеки си го наглася както му е кеф.

Вярно ли е в крайна сметка?

Не е вярно, но може този, който е пуснал слуха, да е ясновидец и в крайна сметка да познае, примерно след 60 години заедно да се разделим...(смее се) Не е верен слуха. До мен има само една жена – Кики. Няма втора като нея.

Какво стана с пръстена, който оставихте на острова?

Пръстенът си стои там, много хора се питат, но никой не си е направил труда да разузнае малко. Пръстенът си е там и чака да си го взема.  Плануваме за следващата Нова Година да сме там. Тази я посрещнах в Банско......отвратен съм.

В края на 2008-а си спечелил проект по ООН. Разкажи по подробно за него?

Да, така е. Интересувам се от странни модели за бизнес. Алтернативната енергия ми е интересна. Четох доста по темата и реших, че има бъдеще. Потърсих фирма която да ми изготви проекта и ми обявиха цифра 14 000 лева. Теглих им една майна и си седнах на трибуквеника и за 2 месеца написах проект. Мениджърката на проекта Велеслава Абаджиева ми го връща 5 пъти и бюджета още толкова, за което съм и благодарен. Научих много неща за писането на проектите. Регистрирах сдружение "Алтернативна енергия", която ще се занимава с това. Донорът е Глобалния Екологичен Фонд на ООН. Явих се пред управителният съвет и си защитих успешно проекта. Партньори по проекта са: Областна Администрация – Бургас, Община Бургас, СТС Солар – Габрово, RN Media Group, Тотал Дивелопментс ЕООД, „Костов и синове" ООД, EVN България. Това са много важни хора за мен защото подкрепиха идеята и ще помогнат за реализирането. Един от хората които разбират най-много в сферата е Росимир Матеев от СТС Солар – Габрово. Това е човекът който закупува и тества фотоволтаичните панели и има данни за почти цялата гама предлагана на пазара.

Това, че след края на шоуто стана известен помога ли ти?

Мисля, че да. Някак си хората стават по приветливи, като те разпознаят, за което съм им благодарен. Минали са 2 години от тогава и все още доста хора като ме видят и казват: " А, това е онзи Андрей от острова".
Няма как да не ти стане приятно, явно са ме запомнили с нещо. Кой с хубаво, кой с лошо.(усмихва се)

Поддържаш ли връзка с някои от останалите в шоуто? С Калина не развихте ли флирта си от острова?

Дали поддържам връзка ? Та ние сме заедно всяка седмица. Най често с Филип и Жоро от Сървайвър, както и с Росен и Юлката. Виждаме се с Ели талисманчето ми, със Златото с всички почти... Само с Цвети, защото учи в Англия, с Роси, че май е в Полша с гаджето си, и с Невянка, защото май с Алтан са в Германия не се виждам.
С Калинка моята любимка се виждаме по заведенията, не сме развивали нищо, още по малко флирт. Тя ми е приятелка.

Имаш допир и с политиката? Като председател на партия ЛИБЕРАЛИ подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на Бургас? Имаш ли амбицията да развиеш и занапред политическата си кариера?

Да, най-вероятно ще се кандидатирам за народен представител. Винаги съм имал афинитет към политиката, но не и на всяка цена заради пост някъде си. Може би съм един от малкото политици / защото след 15 години в политиката, макар и не в парламента, мога да се нарека политик /, който за 15 години не е сменил политическата си принадлежност нито веднъж. Мисля, че в предаването доказах и показах, че има неща които не могат да се променят. Както и в политиката, не може днес да си либерал, после демократ, социалист и накрая да станеш "атакист". За мен това е неразбираемо и не мога да си обясня как хората гласуват за такива хора. Единственото ми обяснение, че вотът не е мажоритарен и никой не си прави труда да чете кой е в листите особено след 2-3 място. Подкрепата ми за г-н Николов беше логичен ход като политик. Това е човек на когото вярвам и съм сигурен, че след неговото управление ще мога да кажа, че съм избрал най-добрият кмет. Резултатите са налице. Имам много инициативи в които Общината може да окаже голямо влияние и съм убеден, че Г-н Николов ще застане зад мен.

Какво друго се случва около теб напоследък?

Аз съм човек,  който не спира да работи и живее. Имам един приятел, който е на принципа: "Остарявам, но отказвам да порастна" Така и аз. Животът е един и няма втора серия. Планираме доста пътувания за тази година На 25.04 съм организирал компанията 30 души за Шамони, ще сме там една седмица. Това е на границата с Италия и Швейцария, ще отидем до Париж, Монако, Торино. Къщата,  която съм взел,  е под връх Мон Блан. Красиво място. Края на май най-верояно мъжка компания около 20 човека ще отидем за една седмица на Ибиза Мислим да направим някой уикенд в Лондон. Една интересна новина. Подал съм си документите за работа в най-красивото място на света. Управител на един остров. Уникално място. Мисля, че съм единственият българин засега. Пазач на Големия бариерен риф в Австралия със заплата над $100 000 за 6 месеца и 12 ч работна заетост на месеца. Подаването на документи е до 22 февруари и после ще има конкурс,  чрез който с гласуване от 24 февруари до края на март ще се избере управител на РАЯ. Дано да съм аз.

Интервю на Георги Стоянов, БЛИЦ