Новата песен на Анелия „Сърцето ми” май има биографичен елемент или поне е вдъхновена от реални събития. В това се усъмниха почитателите на пайнерката след последните й признания, в които по принцип сподели за силата на любовта, но като че ли загатна за тази в живота си.  

„Подсъзнателно определено има някакви неща, които те карат да наредиш текста на песента точно по този начин, да е точно с това послание. Смятам, че всеки в живота си е имал такава силна, истинска, изгаряща любов, която ще помни винаги, в което няма нищо лошо. Това е хубавото на любовта. Тя те кара да се чувстваш жив, тя те променя и съм сигурна, че когато човек изпитва истинска любов, се променя в добра посока. Хубаво е човек да обича, хубаво е човек да дава”, каза Анелия, но не пожела да конкретизира дали баладата е автобиографична. Пайнерката опита да обясни съмненията с това, че „говори за неща, за които рядко говори”, защото не обичала да споделя нищо за личния си живот, камо ли за сърдечните си вълнения. 

Анелия умело поддържа мистерията около любовите си вече години наред, още откакто се разведе. Слухове, разбира се, не липсват, но тя не се поддава и на провокации. Винаги ги коментира с усмивка, подчертавайки, че става въпрос за крепка дружба, а не за сърдечна тръпка, пише "Уикенд".