Естрадната легенда Ани Върбанова, която неочаквано се сдоби с наследство в градчето Сан Бернадино , Калифорния , започна ремонт в къщата на леля си, съобщава столичен вестник. Анка Мур /Moor/ , която почина на 2 февруари на 1998 г. , издъхна щастлива в ръцете на единствената си племеница и й завеща разкошния си имот в най-слънчевия щат.
Приказките, че съм забогатяла , ме притесниха Защото мога да имам неприятности. Истината е, че леля ми завеща само една къща и нейната цена в момента е малко над 100 000 долара, защото цените на имотите в САЩ паднаха много заради ипотечната криза.
Приятели ме посъветваха да не продавам къщата, а да я ремонтирам и давам под наем. Така и ще постъпя, споделя Ани Върбанова, носител на "Златният Орфей" за певци през 1977 г.
Анка Върбанова - Мур давала уроци по оперно пеене и в къщата й има пиано, хубав роял и тонове с ноти. Ани е решила да ги продаде и с парите да направи ремонта, за да даде чрез агенция къщата под наем от април. "Тук... някак си стана мило - климатът в Калифорния е страхотен и бих живяла тук , но мъжът ми, с когото сме от 20 години , е италианец, и не може да остави бизнеса си и да дойде тук, споделя Ани.
Имотът има огромен двор, декар и двеста метра, и две по-малки градини с цитрусови насаждения.
Сега се чувствам много по-сигурна като изпълнител, отколкото на младини, откровеничи Ани , която прекарва своето време в Швейцария, Гърция, Италия и САЩ и съвсем кратко в България. /БЛИЦ