Тази събота, 2 май в студиото на „Горещо” е наистина горещо, въпреки че гостенката е известна като Ледената кралица. В деня на снимките в някои наши медии бе публикувана информация, че Асдис Ран и съпругът й Гардар Гунлаугсон напускат завинаги България. Пред Венета Райкова обаче Ледената кралица не споделя, че има такива намерения.
Асдис Ран признава, че заради големите мащаби на икономическата криза в Исландия нейни познати и приятели планират да дойдат в България и в следващите няколко месеца й предстои да посреща много гости. Дори няколко нейни приятелки са й поръчали да им търси заможни българи за съпрузи.
Асдис разказва, че се е запознала със съпруга си Гардар Гунлаугсон благодарение на модния си бизнес – първо го поканила да стане модел в агенцията й, а след това – да я придружи на едно новогодишно парти, а с течение на времето огромното увлечение помежду им прераства в солидна и здрава връзка и брак.

При пристигането си в България Асдис Ран има желание да подпише договор с българска модна агенция, но се оказва, че нито една не може да й осигури желаните от нея ангажименти и хонорари. „Моят хонорар е от шест до десет хиляди евро на ден!” – споделя Ледената кралица. Според нея българският моден пазар е много по-голям и с по-големите възможности за изява и работа, но е много „по-мръсен” и е изравнен с бизнеса с компаньонки. Асдис признава, че в началото, когато й разказвали как млади момичета от модни агенции са предлагани за компания на богати господа, тя не вярвала. Докато един ден не го видяла с очите си. „Аз съм виждала как се случва!” – разказва тя как пред нея се обадили в две модни агенции и момичетата пристигнали. Поради тази причина тя не желае фирмата й да работи на българския пазар, но споделя, че с удоволствие би поканила в агенцията си Валери Божинов и Димитър Бербатов, след като приключат с кариерата на футболисти.
„Аз нямам никакъв интерес да се снимам гола освен, ако не ми платят добри пари!” – заявява световно известният модел и признава, че действително е поискала 30 000 евро, за да се снима в известно мъжко списание в България.
В „Горещо” Ледената кралица говори още за професията „футболна съпруга” и семейство Бекъм, за футболистите и техните изневери, за мъжете в сянка и женените мъже с няколко приятелки, за Слави Трифонов и Бойко Борисов, за българската мода и модния бизнес у нас. /БЛИЦ