Смъртта на баба ми е момент, който не искам да си спомням. Предпочитам да не вярвам, че се е случило, каза в интервю за Нова телевизия попфолк изпълнителят Азис.

„Тази жена ми даде този шит, който имам в момента, когато някой се опитва нещо да ми причини. Тя е моето всичко. Тя беше толкова болна, че си казах, че искам да свърши веднъж завинаги, за да не я боли”, каза през сълзи певецът.  „Не успях да й кажа всичко. Ако ми я върне съдбата за минута, искам да й кажа: „Благодаря ти”. Времето не лекува тези рани, не можеш да забравиш основата си”, добави разстроеният изпълнител и дори се наложи водещият Мариян Станков – Мон Дьо да прекъсне за секунди разговора.„Разочаровал съм я и нея, и родителите му. Искаха да бъда хетеросексуален. Майка ми искаше да ме излекува. Водиха уролог у нас. Майка ми все още се надява, че ще ми мине”, каза още Азис.

„На въпроса „Кой съм аз?" си отговарям ежедневно. Аз съм един изключително тъжен, самотен, тих и стоящ на тъмно човек. Шизофренно на това, музиката му е най-красивата, най-тъжната, пълна с информация, а аз всъщност съм един празен, сив човек. За мен раздвоение на личността имат хора, които се чувстват еднакво добре в мъжки военни дрехи и на високи токчета. Ти на това как му казваш?“, каза още той.

Азис сподели, че не смята, че е грешка, това, че е станал звезда. И допълни: „Грешката е, че съм се родил на неправлиното място“.
Той е категоричен, че чалгаризацията на обществото не е дошла от нас.

„Тя датира още от 50-те и 60-те години с появата на Мерлин Монро. Това е първата чалга фигура в историята на света. Платинено руса, ярко червено червило, рокля с диаманти, стремеж към лъскавото, спането с президенти. Не ти ли напомня това на днешните момичета?“, коментира певецът.

„Смятам, че стремежът към скъпото и луксозното е чалга“, каза още той.