Преди няколко седмици екипът на поп-фолк певицата Цветелина установил, че вече трета песен от последния й студиен албум “Нищо не е случайно” беше открадната. Става въпрос за баладата “Къде ли да отида”, която се е харесала на румънския изпълнител Florin Salam.
От същия албум са откраднати и песните “Рожден ден” и “Maska Tuge”, като на последната са взети едно към едно както музиката, така и текстът. “Maska Tuge” е изцяло български проект, въпреки че песента е на сръбски език.
Парчето е направено от изпълнителката Petra Lazendic от Босна и Херцеговина. Това не е първият случай, в който песни на Цветелина са взимани от репертоара й. От предишните й самостоятелни албуми също има откраднати композиции. Потърсена за коментар, цветето на фолка сподели, че вече е крайно време да си потърси правата. Както е известно, тя е една от малкото наши звезди, които залагат 100% на българска авторска музика. В цялата си кариера певицата има над 80 авторски песни и едва 4 кавърверсии, което е прецедент за българския поп-фолк. От няколко години насам изпълнители от доста съседни на България страни започнаха да взимат български авторски композиции, което показва, че не само в България е практиката готов балкански хит да се направи наново в друга държава. /Георги Стоянов, БЛИЦ