"Искат да смажат Хасан и Ибрахим! Искат да унищожат цялото ни семейство! Искат да ни забият секира в гърба! Пълни глупости са твърденията, че дъщерите ми са се скарали заради мъж. Потресен съм!". Това емоционално признание направи Дениз Игнатов, баща на близнаците Хасан и Ибрахим, който е разочарован от поредната атака срещу семейството му, пише в. България днес.
Преди време се появи информация, че сестрите на малките пианисти Нермин и Мерлин (също близначки) са се изпокарали заради момче, а едното момиче дори се изнесло от дома им в Шумен. Историята гласи, че Нермин ходила лятото на море в Слънчев бряг заедно с избраника си, но случайно разбрала, че той се сваля със сестра й. Уж започнали ожесточени скандали и фамилията била разтърсвана от драми.

"Отлично познавам децата си и знам, че няма нищо вярно в тази гнусна лъжа! Лятото цялото семейство бяхме на море в Несебър, и то само за няколко дни. Заклевам се в най-милото си, че дъщерите ми не са в някакъв конфликт заради момче. Те са много далеч от такива неща - имат мисия в живота си и се борят за нея", каза още Игнатов.

Той беше категоричен, че по тази начин са атакувани Хасан и Ибрахим.

"Момчетата започнаха да трупат успехи и сега искат да ги смажат. Всичко това е атака към тях, за да се почувстват зле, а хората да си кажат, че произлизат от някакво лошо семейство. Те обаче няма да се откажат да преследват мечтите си и да стават все по-добри, за да прославят страната ни", допълни бащата на близнаците.

Случаят със сестрите е поредна атака срещу семейството на Хасан и Ибрахим. Близнаците бяха нападани заради участията си в международни конкурси, имаха драматични моменти и с училищни ръководства. Сестрите им също бяха замесени в конфликт, след като бяха обвинени от свои съученици, че се държат агресивно.

"Подобни истории наистина ме разочароват. Сериозно се замислям дали да не предприема някакви мерки, защото в един момент става много неприятно. Чудя се как е възможно някой да седне и да измисля истории, и то за деца. Как може да се пишат напълно неверни неща...", изпадна в размишление Игнатов.

Близнаците изпратиха една успешна година, през която затвърдиха успешното си име не само в България, но и в чужбина. Игнатов не крие, че поканите за концерти "валят" постоянно и е принуден да отсява кое е най-доброто за неговите изключително талантливи наследници. 

Международните участия на Хасан и Ибрахим продължават и догодина. През март те ще отпътуват за Орхус (Дания), където ще участват в престижен конкурс.