Белослава е поканена за водеща на гала концерта по случай годината на България в Русия. Събитието се организира от Министерство на културата на България и ще се състои на 5 февруари на сцената на знаменития Болшой театър в Москва.
По време на гала спектакъла на Белослава ще партнира младата звезда на руския театър, актьорът Александър Лазарев –Младши, а за участие в престижното събитие са поканени световно известни български творци и изпълнители като Мистерията на българските гласове, Софийска филхармония, Теодоси Спасов квартет, Стунджи и Елица, Иво Папазов – Ибряма, както и едни от най-големите имена на руската сцена. Специални гости, под чийто патронаж ще се проведе събитието ще бъдат президентите на двете държави България и Русия – Георги Първанов и Дмитрий Медведев.
Визитата на Белослава в руската столица ще продължи няколко дни. На 7 февруари изпълнителката ще изнесе самостоятелен концерт в централна изложбена зала „Манеж”, разположена в сърцето на Москва в близост до Червения площад.

В репертоара си Белослава е подготвила авторски изпълнения на популрните си песни, както и композиции от новия и албум, а музикантите с които ще излезе на сцената са Живко Петров (пиано), Христо Йоцов (барабани) и Веселин Веселинов – Еко (контрабас). Това е втора покана за самостоятелна концертна изява на Белослава в руската столица, след като миналата година чаровната изпълнителка успя да впечатли публиката с изпълненията си. /Слава