Нито една черна официална рокля няма да дефилира на полуфинала на Мис България 2009, който ще се проведе днес и ще бъде излъчен по НТВ утре, 8 март от 16 ч. Носителката на Златна игла за 2008 и официален дизайнер на конкурса Аля Милушева за Астела Ателие използва цялата пищност и магия на цветовете в роклите, които ще облекат участничките в най-престижното събитие, свързано с модата и красотата у нас.
 5 серии тоалети, вдъхновени от свежестта и динамиката на пролетната природа ще дефилират на сцената. Впечатлена от свежото излъчване на момичетата, критерии за чийто подбор бяха естественост, ефектна визия и нежна прелест, Аля представя рокли в сериите Топъл Дъжд, в която сребро и синьо се преливат в коприна с мокър ефект, създаващи усещането, че роклята сякаш се стича по тялото и Морско Дъно, в която в шеметен танц се впускат зелено, тюркоаз и синьо. Жълто, бледолилаво и зелен лимон са цветовете в серията Сияние. Неочакваното, но много сполучливо съчетание от злато и червена керемида е запазено за серията Пламъци, а в драматичната Стихии за надмощие се борят тъмно лилаво и дълбоко синьо.

Ефектен елемент и много пролетно настроение внасят и мотивите на цветя, които изглеждат като ръчно рисувани или пък са бродирани върху плата, като се търси ефектът на картина или гоблен. Силно подчертаните ръчно изработени елементи придават на роклите ореол като на произведения на изкуството. Тоалетите са създадени за модерни момичета - освободени, ефирни, но винаги в крак с тенденциите на сезона. Вместо дълбоките деколтета, неоставящи почти нищо на въображението, Аля залага на нежно разголените рамене, красивите голи гърбове и цепки. В крак с тенденциите дизайнерката експлоатира и високата талия, която е особено подходяща за официални случаи и придава елегантна издълженост на силуета, напомняща за аристократичните балове в стил Война и мир.

На подиума на Мис България ще видим и пачки - характерните за балерините рокли от бюстие и силно разкроена къса пола. Материите традиционно са безупречни. Сатенът, който напомня блясъка на славните години на Холивуд, е успешно конкуриран от благородните шифон и органза, тафта и шантунг. Органзата често оформя фини къдрички или ситни волани, които в момента царстват сред детайлите. Красивите, ръчно работени дантели, които са запазена марка на Astella Atelier, също не са пренебрегнати и дават усещане за нежност и свежест. /БЛИЦ