С риалити предавания във формата на Биг брадър с уклон в междуполовите отношения могат да се похвалят много канали, но авторите на "Адам търси Ева" се оказаха първи сред всички по отношение на реалистичността.


Участници в предаването са немски знаменитости, които не само не се притесняват да се появяват в кадър голи, но дори и са готови да демонстрират на зрителите подробности от интимния си живот.Условията на договора, който сключват, са да нямат никакви дрехи още на снимачната площадка. В ролята на Адам в този сезон е сърфистът Мариус Хоп, а неговата Ева е певицата Мелоди Хейз. В един от епизодите двамата взимат заедно гореща вана, а малко по-късно вече се отдават на плътски ласки на матрака. И всичко това - пред всевиждащото око на видеокамерите. Независимо от цялата романтика отношенията между двамата не се получиха. По време на поредния скандал Мелоди се изплюва в лицето на Маркус и го изгонва от леглото си. Така любовта между тях се оказва мираж.Според сценария след първата съвместна нощ на героите в предаването се включва трети участник или участничка, който да придаде на по-нататъшното развитие на събитията още малко драматизъм. 

Шоуто, което е вече хит в Германия, се гледа около 1, 5 млн. души. За кратко време то вече се разпространи със свои версии в Холандия, Испания, Франция и Финландия.Превод БЛИЦ