Да стои на мост край Пловдив докато бик тича стремглаво към него – на това станал свидетел актьорът Дейвид Харбър по време на снимките на „Хелбой“ у нас в началото на миналата година. Звездата от „Странни неща“ върна лентата назад до седмиците, прекарани на българска територия в шоуто на Джими Кимел, пише "Монитор".

На въпроса как са протекли снимките у нас пък Харбър отговори, че е останал учуден от „съществата“, които обитават страната ни.

Знаете, нямат маймуни там, но имат други същества...

Попаднах в ситуация, в която по време на снимки – аз съм целият в протезите и грима за Хелбой, които са червени. Чувам как хората крещят „Пази се, пази се!“. Погледнах надолу по моста и виждам как бик, близо 2 тона, тича право към мен. Спря на няколко метра от мен и ме погледна. Кълна се, с погледа си сякаш ми казваше: „Наистина ли си си обръснал рогата, приятелю?“, намигна Харбър в интервюто си за Кимел.

Припомняме, че клапата на „Хелбой“ щракна в края на 2017 г. във Великобритания, а след няколко седмици работа в Обединеното кралство екипът на заглавието се отправи към България. Така филмът с участието на Дейвид Харбър се превърна в една от най-големите продукции, реализирани на роден терен. „Хелбой“ доведе за пореден път у нас и звездата Мила Йовович, която скача в кожата на основния антагонист – Кървавата кралица. С участие в заглавието се разписват още Иън Макшейн, Даниъл Дей Ким, Пенелопе Мичъл и др. Режисьор е Нийл Маршал, работил и по култовата сага на HBO “Игра на тронове“.