22 души успяха да си осигурят участие в театралните кастинги на Music Idol по време на първото същинско прослушване в София. Фънки, Мария, Дони и Катя от "Ритон" успяха да чуят изпълненията на 80 души, а кастингът продължи до късно вечерта.
Няколко поредни изпълнения на парчета на "Бийтълс" превърнаха тежкия ден на журито в истинска забава. Една от кандидатките за музикална слава предложи нов аранжимент на вечния хит Let It Be в съпровод на китара, който накара журито и екипа да направят общо изпълние на забавния кавър.

Момиче се яви два пъти само за час, за да поиска втори шанс от журито. Въпреки че го получи, кандидат-идолката не успя да впечатли изпитващите. Други, които не бяха одобрени по време на кастингите в останалите градове, пробваха за пореден път да попаднат сред финалистите и в София

Изключително красива девойка от кубински произход успя да остави Фънки и Дони без дъх и си спечели участие и в театралните кастинги.

В безспорен хит на шоуто тази година се превърна песента на Преслава "Новата Ти", която до момента е изпълнена над 700 пъти.

От днес в ефира на bTV се завърта новото видео промо за Music Idol 3. Нецензурираната версия на клипа, както и любопитни моменти от кастингите могат да бъдат видени на сайта на шоуто MusicIdol.btv.bg. /БЛИЦ