Мъжкото интернет издание SPAS. bg обяви, че българката Анелия е победителката в mървия фото-конкурс по красота на първата по рода си интернет-базирана суверенна държава Виртландия. „Държавата” е основана на 14 август 2008 година като обществена инициатива, а в момента се управлява от канцлер, а целта е да се премине към парламентарна демокрация, обясняват в "Търговски вестник".
В момента близо 300 човека от 5 континента са граждани на Виртландия. Значителна част от населението е от български произход!
Както всяка друга държава по света, и този любопитен виртуален проект обяви конкурс за красота, чието спечелване дава титлата „Мис Виртландия”.
Конкурсът беше между 17 декември и 31 януари, като в надпреварата можеха да участват всички жени, граждани на интернет-базираната държава. Едва 12 дами участваха в надпреварата като публикуваха свои снимки, а журито оцени всяка според нейния рейтинг, брой посещения и период на участие (за да изравни възможностите на снимките, подадени на различни дати). Подгласнички на Анелия станаха Димитринка и Ванеса, които са съответно от България и Австралия. /БЛИЦ