Борис Дали е роден на 24 март 1982 година в град Бобов дол. Любовта си към музиката наследява от баща си, който е бивш акордеонист. Първите му стъпки в музиката са свързани със същия инструмент, на който свири в самодеен танцов ансамбъл в Бобов дол, а по-късно се изявява и като певец в оркестър, паралелно свири и на синтезатор. Той е носител на абсолютно всички награди на “Пайнер”- без на една - “Певец на годината”. 

В най-откровеното си интервю до момента, певецът разказва за детството си, за приятелствата, за трудното начало в поп фолка и за любовта към жената до себе си, която е и майка на децата му - Лили, с която са заедно цели 16 години. 

Борис Дали пред “ШОУ” - за живота на едно момче от малкия град, който става голяма звезда! 

- Здравей, Борисе. Какво ново около теб, какво да очакваме през новия сезон?
- Чувствам се в лятно настроение. Аз много обичам лятото, жив сезон ми е. Пролетта и лятото са ми любимите сезони. Правя в момента няколко песни. Аз винаги имам няколко песни за напред. Чакам да ми се напишат текстове, много приятни мелодии са – весели, зареждащи. За клипове не мисля, преди да избера текста. 

- Ще ми разкажеш ли малко за песента с Емилия. Четох за нея, че песента е била нейна и тя ти е предложила да се включиш? 
- Аз харесах много тази песен, когато я чух. Николай Пашев, млад, много добър композитор, той ми я пусна. Тази песен не беше за сезона, но въпреки това я избрах. С Емилия искахме от много време да направим дует. За мен тя е една уникална певица, страхотен глас и визия. Уникален човек. 

- Защо изпълнителите не правят балади вече?
- Защото по дискотеките повече се пускат по-бързи песни, балада като направиш,     тя е повече за имидж. Но пък, когато направиш една хубава балада, като тази с Емилия, тогава мисля, че  ефектът е много по-силен и по-дълго време се задържа една такава песен във времето. 

- Ти си приятел отдавна с Емилия?
- Отдавна се познаваме и от много време искахме да направим песен. Покрай турнетата бяхме една голяма група, сближихме се с Константин, Елена Паришева, Емилия…Преслава и Галенчето също се включваха. Емоции много имаше. Също така 

на партита на Коко Динев сме пели заедно 

Пасват ни гласовете, което е много важно за един дует. 

- Вече 10 години си в “Пайнер”. Какво те научиха за това време?
- На много неща, тези 10 години са си сериозен период. Не само за един изпълнител, а и за хората като цяло. Човек научава много неща. Може и нищо да не научиш, разбира се. Зависи от много неща, както се пее в моята песен “Аз избрах”. Аз пожелах да науча много неща и ги научих.

- Кога ти е било най-трудно?
- Винаги е било трудно, сега ако се върна назад може и да кажа: “Преди колко по-лесно беше”, но не е така. Винаги е трудно и винаги е лесно. Зависи с какво настроение подхождаш към нещата, които ти се случват в живота. Човек трябва да бъде позитивен. Днешното, което ни се случва, няма да се върне, защото е уникално, затова трябва да го изживеем и да му се радваме. 

- С две думи - можем да кажем, че Борис Дали предпочита да живее за мига?
- Да, но все не може и само ден за ден. Аз винаги си задавам въпроса: “Кое е най-хубавото нещо: да имаш пари, слава…?” Най-хубавото нещо, е каквото си пожелаеш, да можеш да го направиш. Примерно днес искаш да си почиваш - и го правиш, утре искаш да се забавляваш, да купонясваш - правиш го. Свободата е най-ценното нещо, хората са го казали и нека човек използва най-хубавото от всеки миг и да се забавлява. 


Във вихъра на танца

- Как би коментирал последните скандали в “Пайнер” и напускането на доста от звездите?
- “Пайнер” си е “Пайнер”. Една изключителна фирма. Всеки изпълнител си решава какво да прави и как да му се развива кариерата. Ако е усетил, че има нещо, което го притеснява - има право да си тръгне. Дори и аз, ако усетя, че имам някаква спирачка, може да мръдна встрани. Но мисля, че в музикалния бранш “Пайнер” е най-силната фирма и такава ще си остане. Лично за мен, за 11 години, не е имало случай, в който да не са ми помогнали. В личен или професионален план. Те винаги подхождат с уважение.

- Получавал ли си предложение от конкурентни музикални компании?
- Да, доста пъти съм получавал. Но изобщо не съм се замислял за такова нещо. Изключително доволен съм в момента от всичко, което ми е предложено. 

- За какво мечтаеше като дете? 
- Имах много интересно детство. Не съм израснал в големия град. В малкия - детството винаги е безгрижно. Майка ми и баща ми бяха по цял ден на работа, а аз стоях навън с децата от цялата махала. Постоянно бяхме на колелата, с количките. Какво ли не сме правили! Като всяко дете в различни периоди смених много желания. Аз захванах няколко неща, но животът ме насочи към музиката. 

Спомням си като дете, как се събирахме и вадехме картофите на някоя баба и ги печахме на жар. 

Но най-често обирахме градините на бабите 

и те ни гонеха с пръчки. /смее се/ 

- Как се роди любовта ти към музиката?
- Баща ми е бил акордеонист в по-младите си години, но после е оставил музиката, защото през 90-те години периодът беше много труден. Преходът беше тежък и той не можеше да изкарва пари от това. 

Аз с танцов ансамбъл обикалях България и балканските държави. Свирех на акордеон. Започнах да пея - първо една песен, после две. Докато накрая не се явих на кастинг за “Пайнер”. Подадох си документи, отидох - избраха ме. Тогава бяхме аз, Соня Немска и Димана. И така се завъртя колелото. 

- Хората още те свързват с ‘‘Пиян‘‘- първата ти песен?
- Това не е първата, аз записах други преди нея, но това е първата, която излезе. Тя е емблематична песен. 

- Знаеш ли какво четох в коментари под клипа на песента - някакво момиче пишеше, че Борис Дали е много гримиран... Поддържан мъж ли си?
- Да, аз не знаех тогава как се правят клипове, нищо не знаех. Попитах Люси Иларионов какво и как се прави. Той ми каза: 

“Хубаво е да вземеш един гримьор, да те нагримира сериозно!” 

А аз: “Чак пък сериозно…”

Аз нямам толкова грим, само гланц. Гримьорът каза, че ще ми остави гланца, а после аз да си сложа още малко, за да го освежа. Обаче аз никога не съм се занимавал с тези неща и може би малко попрекалих. Защото клипът се снимаше от сутринта до вечерта и гримьорът ми остави флакончето. До ден - днешен мацките ме питат кой номер е гланцът!

- Ползва ли втори път услугите на този гримьор? 
- (смее се). Аз съм го ползвал, но гланцът не съм ползвал. 

- Ще ми разкажеш ли сега за твоя живот в политиката?
- Отдръпнах се от политиката, наблюдавам какво се случва в нашата община, в съседните общини и в държавата. Но само наблюдавам и не се занимавам. Спрял съм с политиката и не искам да говоря за това. Има много корумпирани и нечисти хора, които имат само интерес да влязат в политиката, а не и да променят нещо. 

- Има ли приятелства в поп фолка. Ти често казваш, че Преслава е човекът, който най-много уважаваш от колегите си?
- Уважавам абсолютно всички. С Преслава имаме общи песни и сме много близки. Запознах се с нея в комплекса “Приказките”, тогава тя пееше там. Там се запознах и с Галена. 

- Дай все пак да се върнем на Преслава. Доста се пишеше едно време, че имате връзка...
- (смее се) То се пишат какви ли не неща. Ние сме си колеги, обичаме се, уважаваме се. Аз я чувствам като близък човек, винаги съм склонен да й помогна и смятам, че ако имам нужда от нея и тя ще ми помогне. 

- Наистина ли Галена и Преслава са били скарани?
- Не знам, честно да ти кажа, нямам си никаква идея. Те винаги са били много близки приятелки и смятам, че това са някакви спекулации. Мисля, че не е вярно. 

- Чувстваш ли си недооценен? Ти работиш толкова време за “Пайнер”, имаш толкова хитове...
- Аз имам всички награди, които един изпълнител може да притежава, освен една. Единствената награда, която нямам, е “Певец на годината”. Мисля, че тази награда съм я печелил два пъти, но не ми е била в ръцете. Възниквали са някакви ситуации, взимали са ги някакви други изпълнители. Но и аз, и публиката сме чувствали, че тази награда е била за мен. Това е най-голямото ми щастие. А иначе, когато не е за теб една награда, а я получиш, остава едно много неприятно чувство.

- Последните години голяма скорост набраха Фики и Галин. Какво смяташ за тях?
- Много са готини и Фики, и Галин, симпатяги са. Хубави песни правят. Различни са времената сега. Едно време се правеха много промоции на албуми и се събирахме всички заедно и можехме да се опознаем. Сега много рядко се събираме.

- След последните награди Коцето каза, че не е присъствал на церемонията, защото е знаел, че няма да получи наградата за ‘‘Балада на годината‘‘, която отиде при теб и Емилия... 
- Това бяха двете най-силни песни в тази категория. И двете са много хубави. 

Ние 

с Коцето сме много близки 

и сме си говорили много пъти. Няма никакъв разрив в отношенията ни заради едни награди. 

- Пишеше някъде, че жена ти преди години е искала да те напуска заради връзка между теб и Елена Паришева?
- Никога не сме имали такива отношения. По турнета сме се целували - майтапи, бъзици. Но чисто приятелски. Искахме и дует да правим, но така и не се получи. Тя е уникална певица, но реши да се оттегли от музикалната сцена. Аз я харесвам много. Но вече 4-5 години не е в музикалния бранш, защото се отдаде на семейството си.

- След като отрекохме всички слухове, излиза, че Борис Дали никога не е спал с колежка?! 
- Не, никога не съм. 

- А защо си подарил джип на Ели Кучкова? Е, да, тя не ти е колежка...

- Ели Кучкова е сладуранка, много готина. 

Аз я снимах в един клип, заедно с големия ми син. Тя си изигра много хубаво ролята. Това са ми отношенията с Елена Кучкова. Това за джипа е силно преувеличено (смее се). Просто няма такова нещо!

- Ще ми разкажеш ли за Лили, жената до теб. Как се запознахте с нея?         
- Ние се познаваме от много години, от един град сме. Учили сме заедно. Първо бяхме приятели, а после гаджета. То в училище заглеждаш тая мацоранка, оная мацоранка. Накрая, която ти върже. Шегувам се, разбира се. Лили първо ми хареса визуално. Тя е човек с принципи, който си държи на мнението. Не е скандална и носи на майтап. На критика, понякога... 

- Защо още нямате брак?
- Ние започнахме отзад-напред. Ние започнахме първо от децата. Те са планирани, не са се появили случайно. 

Изобщо не вярвам в брака като институция. 

- Помниш ли как тя ти съобщи, че е бременна?
- Помня за втория ни син. Бях на участие в Пловдив, и като се прибрах, тя дойде и носи теста с двете черти. Аз много се зарадвах. 

- Още ли живеете с твоите родители?
- Не отдавна не живеем заедно, но сме в един град. Всеки ден се виждаме, даже и сега децата ни са при тях.

- Какъв баща е Борис Дали и на какво искаш да ги научиш?
- Да бъдат амбициозни и да бъдат добри хора. Да оценяват всичко, което им дава животът. Да не са мързеливи, защото това ме дразни много - мързеливите хора. Да не очакват някой да им даде нещо даром. 

- Лили как приема кариерата ти. Това, че всяка вечер си някъде навън, с красиви жени, с които те свързват? Поставяла ли ти е въпроса да спреш? 
- Не, напротив, винаги ме е насърчавала. Няма как да ме спре, защото това е моят живот. Тя никога не е и мислила да го направи. А и, честно казано, и да ми го каже, аз няма да я послушам. 

- Разделяли ли ли сте се?
- Не, никога. Разбира се, карали сме се много пъти, но в повечето случаи за един два дни ни е минавало. Ние сме заедно 15, 16 години и вече сме се опознали добре. 

- Кое е най-грозното нещо, което си прочел за себе си?
- Не съм вманиачен на тази тема. Смея се на такива публикации. Най-глупавото нещо, което съм чел, е, че Преслава е правила аборт от мен... 

Едно интервю на Костадин КостовГалена пуснала чистачките, за да не заспи, докато кара

Ето сега като карам колата и се сещам за една история. Имахме участия с Галена, но не помня къде. В Плевен, или в Русе. Прибираме се и на мен ми се доспа жестоко и казвам на Галена: “Галче, айде малко да починем?” А тя упорита: “А-а-а, не, дай аз ще карам!” 

В момента, в който седна да кара, аз съм заспал веднага и по едно време чувам някакъв шум. Разбуждам се и гледам - на колата работят чистачките. Обаче няма дъжд. И питам: “Галче, чистачките защо работят, бе?” Галена ми обясни: “Така като работят и ги гледам и не заспивам!”, спомня си Борето.Изръсил жена си от мотора

Един път реших да водя жена ми на пикник. Това беше преди много време на една планина, която се изкачва много трудно. Бяхме с един мотоциклет, тогава много карах мотори. Решихме да отидем на хижа с преспиване. Носехме с нас храна, лампи. Нагоре пътят е просто е ужасен, а преди това беше валяло и дъжд. Бяха се образували огромни канали. Аз й казах, да се хваща за мен и да не се пуска в никакъв случай. 

Обаче моторът навлезе в един огромен трап и се изправи право нагоре. Тя решила да се пусне и да слезе. Пада от мотора. Аз не мога да спра, защото моторът ще се върне и ще ме смачка. Изкачвам се на билото и я гледам – долу, смачкана, но упорита и каза, че пак иска да ходим на пикник. Тогава ми направи впечатление, че е жилава и не се отказва лесно от нещата, спомня си поп фолк идолът. 


Цял месец пял със счупена ключица

Оставих моторите, защото са изключително опасни. Аз съм такъв човек, който като се качи на мотор, карам изключително бързо. Карам още, но само малки мотори, големите ги прибрах в нас. Имал съм много инциденти. Последният път паднах с 60 километра и нямах една драскотина по мен, обаче си счупих ключицата. Аз през живота си не съм си чупил нищо, а през този период имах много участия, затова ходех със счупена ключица, без хората да разберат. И такива болки съм претърпял...  Дадох си сметка, че не е нужно да дърпам Дявола за рогата, защото мотоциклетите са изключително опасни. Адреналинът е голям, изживяването е страхотно, но като дръпнеш чертата, не си заслужава, прави равносметка секссимволът пред “ШОУ”.