COVID-19 изкара фолк звездите на жълтите павета. Изпълнителите недоволстват срещу повторното затваряне на дискотеките и нощните клубове. Пред камерата на Нова тв едни от най-големите имена в бранша направиха коментар относно мерките, свързани със заразата.

“Коронавирусът не е само в дискотеките. Не е коректно спрямо нас, да не работим близо 4 месеца и половина. Не сме дошли на протеста от името на звезди, а от името на нормални граждани. Искаме и ние, като всички останали, да работим. С какво допринася затварянето на нощните заведения, искам да попитам. Нима в метрото има по-малко струпване на хора, отколкото в едно нощно заведение със 150 души капацитет”, коментира певицата Диона.  


Изненада: Няма да повярвате кои звезди се появиха на протеста в София

"Тук сме от името на целия музикален бранш. Държа да подчертая, че не сме част от нито една политическа партия. 150 000 души работят в нашия бранш. Няма как да стоим без работа толкова много време. Четири месеца стояхме по домовете, бяхме съпричастни.

Да мерят температурата както на летището. На мен на летището вчера - 50 човека с едни и същи ръце ни пипаха личните карти.

Каква корона, каква опасност, за какво говорим? Не мога да разбера, защо заведенията в Испания работят, където имаше много повече случаи. Как може 2009 година да има 150 000 души от свински грип заразени, 4000 умрели за един месец и да не затварят нищо, а сега за 200-300 умрели, за които дори не е доказано, че имат коронавирус, да затварят цялата държава и след това да затварят и нашия бранш", каза Галин. 

Галин пред БЛИЦ срещу затварянето на нощните клубове и обяви, че...

"Аз искам да кажа, че заповедта е изключително глупава. Не може да се структурира само един бранш да бъде затворен изцяло. Това е абсолютно показателно, че това е спрямо нас. В магазините се ходи, някои ходят без маски. 

Ходим в метрата, ходим в градския транспорт. Събираме се в моловете. Или да се затваря всичко, или да се отваря всичко.

А не после да роптаем, ама защо народът скача, защо изпълнителите излизат на протест. Ние не можем да разберем защо ни затваряте при положение, че ние не караме хората да идват. От обща култура всеки знае,че имунитетът се изгражда като се вкараме в този вирус "

"Той се лекува, до колкото знаем, с витамини и с парацетамол", бяха категорични насъбралите се поп фолк звезди. 

"Клубовете не задължат никой. Не искаме скандал. Просто искаме да работим. Имаме деца, имаме семейства. Това, че сме се родили таланти, че изкарваме пари с гласа си, кажете ми какво трябва да направя, Как да ги изкарам по друг начин?", каза на свой ред Ария.