Човекът глас Красимир Аврамов бил нестандартен и артистичен от малък. Като се родил, той дори проплакал особено, спомня си майка му Йорданка Косева. "Родих го много трудно, рискувах да го загубя поради лекарска немарливост, а вече имах едно мъртво дете", разказва жената пред "24 часа". "Не искам да си спомням как започна раждането му, но все си мисля, че тогава е станало чудото с гласа му. Отрано прояви уникален глас".
В първи клас Скорпиончето се връщало с плач, че в час по пеене хлапетата го наричат "женчо". Учителката посъветвала майката да му се скара, че "не пее заедно с момчетата, ами се прави на момиче". Като изпълнителка в народния ансамбъл "Сливен" Йорданка се опитвала да обясни на другарката, че  Краси не иронизира пеенето, а просто не се вписва в хор, че го привличат височините в нотната стълбица и се откроява със специфичен глас.
Артистичният първолак обичал да проучва акустиката в училището, като извисявал глас в коридорите. Според учителите обаче вдигал врява и пречел на образователния процес.
"Беше много чувствителен и подвижен, но даскалският манталитет го определяше като палав. Всеки ден ме викаха на родителска среща, чудех се как да се оправдавам, че имам интересно дете", спомня си майката.
С вяра в певческите си заложби Краси подминавал насмешките за певческия си глас, но не можел да се примири с обидното "очилатко". Трябвало навреме да коригират късогледството, но момчето всеки ден се връщало без очила и обяснявало, че му ги счупили. Един ден обаче очевидци донесли на майка му, че сам подскачал върху очилата, за да ги смачка.
Суетната ненавист към очилата може би имала пряка връзка с безпаметното влюбване на първолака в атрактивна първокласничка. Мария приличала на Пипи Дългото чорапче, имала същите палави плитки и лунички.С нея Краси забъркал първия интимен скандал. По-големи момичета ги накарали да се целуват и в най-вълнуващия момент се появила учителката. Естествено не била очарована от гледката.
Краси буквално се поболял от любов по Мария. Страдал, че му е "кака", цяла година не искал да яде и да пие. Затова пък с радост ходел на училище, за да я види.
"Той и сега е толкова всеотдаен към всичко и всички, които обича. Вярва в любовка и семейството, много тежко преживя развода ни с баща му. Край него красиви и влюбени момичета има колкото щеш, но той смята, че още не е срещнал истинската жена в живота си", твърди майката.
Баща му Иван си спомня: "Казвах му, че като порасне, ще го уредя да работи в завода при мен. А той ми отвръщаше: "Не, аз ще стана звезда и ще ме знаят в цял свят!" Тогава му се смеех на въображението, но сега вярвам, че синът ми сбъдва мечтите си".
Малкият Краси винаги се стремял да бъде център на вниманието и да забавлява хората. Правел се на клоун и в час. Понякога учителката го карала да излезе до черната дъска и да разсмива класа за разтоварване.
Станал мим покрай дядо си. "Баща ми беше глух и Краси се научи да си говорят чрез пантомима. От привързаност и обич към дядо си Краси се отдаде на това изкуство, което по-късно се превърна в негово образование и професия", обяснява майката.
Занимания по пантомима започнал още в четвърти клас, в София се учил от Вельо Горанов, продължил с курсовете и като ученик в сливенската Природоматематическа гимназия.
От раз влязъл в НАТФИЗ, в класа по пантомима на проф. Васил Инджев. Скоро след това започнал и с уроците по пеене при маестра Пенка Гекова.  После станало така, че в Лос Анджелис преподавал пантомима.
За по-зрелите години на сина си Йорданка Косева казва: "Успехите му в САЩ дойдоха с много труд. Плаках за наградата му "Звезда на годината" в Лос Анджелис през 2005 г. Не съм и мечтала, че в залата на Оскарите моето момче ще изправи на крака такава отбрана публика от различни континенти".  /БЛИЦ