Победата във "ВИП Брадър 3" бе спечелена от Део с голяма преднина пред Мария, малък Тошко остана трети.
105 897 лв. - това е сумата, която спечели в последната вечер от предаването победителят Део. Това е общият сбор от изпратените SMS-и от зрители и даренията, като от SMS-ите бе по-голяма. Мария Гроздева, която остана с него на големия финал, успя да осигури 73 590 лв. Останалите четирима финалисти, които напуснаха къщата преди последното гласуване, се подредиха така: Тодор Славков с 52 086 лв., Софи Маринова с 28 044 лв., Ицо със 17 113 лв. и Петя Дикова - 13 371 лв. 
Съквартирантите предложиха звездно 10-часово шоу на зрителите. Звездите в него обаче бяха децата от училище "Лиу Брайл", с които пяха в дуети. Део и Крис изпълниха "Блус за двама" на "Диана експрес", Ивайла Бакалова и 17-годишната Станислава представиха "Лудо младо", Ицо Хазарта завърза очите си с черно парче плат, за да се почувства като незрящата Божидара, с която се потопиха в рап/попфолк ритъма на песента "Буря" на Софи Маринова и Устата. Мария Гроздева пя с Ваня, Петя Дикова с Верка, Софи Маринова извиси глас с Бени, а Тодор Славков с Катрин. Всички момичета са родени в седмия месец и дългият престой в кувьоз е отнел възможността им да виждат света около себе си и да водят пълноценен живот. С част от събраните средства те се надяват болниците в България да получат модерна техника, за да могат бебетата да излизат от тях здрави и силни, а не ощетени от първата си глътка въздух

Двама съквартиранти трябваше да напуснат шоуто след дуетите, но след временното затваряне на линиите разликата между четвъртия, петия и шестия беше по-малко от 1% и надпреварата напусна само един - Ивайла Бакалова. На тръгване тя сподели с Ники Кънчев, че се радва, че всичко е свършило.
За останалите шестима обаче вечерта тепърва започваше. Устата изненада Софи Маринова и покани на сцената бившия й съпруг и баща на Дачо и Лоренцо - Петър. Към тях се присъедини и победителят от първия "ВИП брадър" Константин. Ромската перла отново извиси глас - за премиерата на парчето "Бате шефе", което Устата написа след излизането си от Къщата. Заглавието на парчето е взето от начина, по който певицата се обръщаше към "Биг брадър". Софи изненада водещия Ники Кънчев с желанието си всички средства, постъпили по нейната сметка, да бъдат прехвърлени на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. По този начин тя се отказа от надпреварата за финала
Продуцент на шоуто на Део беше Мартин Захариев. На сцената в подкрепа на емоционалния блондин излязоха Елица Тодорова и Стоян Янкулов, които дариха 3 хил. лв. Кристиян изпя I Just Call to Say I Love You на Стиви Уондър, Дичо, Лора Караджова, бабата и сестрата на Део също бяха до него. Писмо му беше изпратила и баба му Данка от с. Горна Студена, която дари пенсията си в подкрепа на своя внук и осемте благотворителни каузи. Мартин Захариев попита риторично къде са българската държава и църквата, когато се говори за тези проблеми и аплодира силно гражданското общество у нас. Депутатката Антония Първанова, която трябваше да продуцира шоуто на отпадналата Ивайла Бакалова дари заплатата си от 2 хил. лв. По сметката на Део бяха прехвърлени събраните за миската през последните два дни средства.
Изненада имаше и за Ицо Хазарта. До него седна малката му дъщеричка Аделина, която му каза, че се жени на следващия ден. Всъщност сватбата била планирана по-рано, но родителите на бъдещия й съпруг го взели от детската градина. Ицо, бат Венци и Буч изпяха "Звездата" и "И твойта майка също". На припева им пригласяха незрящата Божидара и Аделина. По телефона, за да подкрепи Хазарта се включи Мария Бонева, която беше залята с киселина преди няколко години. Тя добави към сметката му 1000 лв. ВИП съквартирантът каза, че престоят му в Къщата е променил отношението към всички, с които живя в продължение на осем седмици и
най-вече към Софи Маринова и Мария Гроздева
Олимпийската шампионка сподели сцената с примата на българската естрада Лили Иванова, която изпя в нейна подкрепа две нови песни - по текст на Мартин Карбовски и Явор Кирин. По време на изпълнението й чрез сметката на Мария за каузите бяха дарени още 10 хил. лв. от застрахователно дружество "Армеец", които по-рано дадоха други 10 хил. лв. По телефона се включи Боян Радев, който й пожела победата, защото второто и третото място не й отиват. Изпълнителният директор на оръжейния завод в Лясковец инж. Банко Банков дари 3000 лв.
Малката Паола донесе на сцената своята зелена касичка жаба, в която дрънчаха точно 122 лв. Няколко български футболисти, пожелали да останат анонимни, добавиха към сметката й още четирицифрени суми. За няколко минути Мария Гроздева премина от другата страна на благотворителната барикада и даде на незрящата Ваня, с която пя в дует, 1000 лв.
Изненадата за Петя беше пухкава и топчеста и се казваше Парис. Продуцентът на нейното шоу Валери Запрянов дойде в студиото със заека й. В нейна подкрепа той беше поканил ученици от Софийската математическа гимназия, които участват в националния отбор на България по математика, и младия илюзионист Дани Дантес. На въпрос на Петя какво би заличил в България, ако можеше, той категорично отговори, че това ще е народното събрание. Г-ца Дикова покани на сцената Верка, с която пя в дует. Хванати за ръце момичетата изпълниха "Пустоно лудо и младо". Верка, която ослепява напълно на осемгодишна възраст, каза, че си представя новата си приятелка с дълга светла коса и светли очи. За финал на шоуто й Маргарита Хранова изпя една от емблематичните си песни - "Устрем".
За своето последно ВИП шоу Тодор Славков се появи в костюм, но продуцентът му Андрей Слабаков беше по бермуди и джапанки. Двамата започнаха с любимата група на малък Тошко - Б.Т.Р. Музикантите изпълниха на сцената в Нови хан песента "Море от любов". След тях глас извисиха Евелина Кънева с песента "Con te partiro" и Валя Балканска с "Рипни Калинке". Народната певица дари пенсията си от 120 лв. Към компанията се присъединиха двете дъщери и племенницата на Тодор Славков. Саша Антунович също притича на сцената. Катрин, с която Славков пя в дует по-рано през деня, даде тон за песен - "Детски спомен" на Орлин Горанов и Кристина Димитрова. Финалът беше патриотичен - с песента "Сите българи заедно".Финалните две минути от гласуването с есемеси протекоха под звуците на песента "Губя контрол" на Миро, който пя на живо.
След това водещият Ники Кънчев съобщи имената на двамата финалисти, които ще се борят за статуетката - Мария Гроздева и Део. Линиите за гласуване бяха отворени само за тях и въпреки нежеланието им, те се върнаха обратно в Къщата за още няколко минути преди обявяването на победителя. /БЛИЦ