Деян Донков имал намерение да си купи къща край морето във Варвара. Странджанското село, където открай време ходят на почивка куп актьори и певци, се намира между Царево и Ахтопол. От него се откриват живописни гледки към морето, пише столичен ежедневник.
В района се намират и красиви закътани плажове, и скалисти места, където обичат да ходят любителите на нудизма, на подводния риболов и гмуркачите. Актьорът и половинката му Радина Кърджилова открай време прекарват летните си почивки по родното Черноморие, като най-често ходят на къмпинг „Градина" и в Крапец.

Обичат обаче да ходят по баровете и рибните капанчета в Созопол и Синеморец. Последните две години артистичната двойка прекара близо три месеца на морето, като двамата се връщаха в София само за снимки и театрални репетиции. Сега, след раждането на сина им Христо, Деян и Радина са решили, че може да купят къща на морето и там да бягат от шумното софийско ежедневие.

Звездата на Народния театър вече проучвал възможността да се сдобие с дървена къща с голям двор във Варвара. Една от причините актьорите да искат да избягат в странджанското село била, че и двамата обичат да се пекат голи. Усамотените плажове край Варвара и Ахтопол от десетилетия привличат нудисти от цял свят, сред които е и Марта Вачкова.

Освен любител на нудизма Донков е запален по скуба дайвинга, т.е по гмуркането със специална екипировка. Преди време той изкара курсове в Египет и се гмуркаше в Червено море. Сега иска да практикува този екстремен спорт и в Черно море, като районът около Варвара бил един от подходящите за увлечението му.

Още тази есен Радина и Деян възнамерявали да заведат новородения си син на морето, като смятали да направят неговото морско сефте именно на Варвара. Вероятно с тях ще бъде и другият син на Деян от връзката му с Анастасия Ингилизова. Детето се казва досущ като баща си, но пък е одрало кожата на майка си.
Донков и Кърджилова не били от родителите, които смятали, че много малки деца не бива да се водят на море. Те смятали, че септемврийското слънце не само че нямало да бъде опасно за малкия Христо, а напротив - щяло да го кали. Във Варвара актьорите сигурно ще се засекат с певческото и артистично семейство Дони и Нети, които открай време почиват в селото. Те заведоха на море дъщеря си Лилия още когато беше на няколко месеца.