Поп изпълнителят и запален рокаджия Дичо ще заживее с ромския оркестър „Плюс-минус” в реалити шоуто "Животът на другите" по БНТ.
Eксвокалистът на група D_2 Дичо мрази чалгата, той е заклет рокаджия и всичко ориенталско му е чуджо, изобщо не приема попфолка като жанр. Винаги се е изказвал остро срещу това музикално течение, според него чалгата у нас трябва да се изкорени.

В „Животът на другите” той ще заживее с ромския оркестър „Плюс-минус”, опитвайки се да промени виждането си за тази музика, да я почувства и разбере. Крайната задача на изпълнителя е да отиде на живо участие с оркестъра, където трябва да изпее няколко попфолк парчета.

Епизодът, който ще се излъчи в сряда, започва доста неприятно за Дичо. Докато пътува към мястото на срещата с оркестъра, той катастрофира с такси, но за щастие остава невредим.

Оркестър „Плюс-минус” е един от най-предпочитаните по сватбите на известните у нас, любим е на всички попфолк звезди. И шестимата музиканти от състава са изцяло отдадени на музиката. В момента работят заедно с Тони Стораро, с когото свирят и пеят в култови попфолк заведения в София и в провинцията.  След като става ясно, че Дичо не се справя на никой от инструментите на момчетата, още първия ден от тяхното съвместно преживяване те решават да го вземат в Ловеч на участие. Но само като помощник-преносвач на техниката.

Заедно с Тони Стораро и фолкдивата Теодора, „Плюс-минус” трябва да забавляват посетителите на най-лъскавия чалга клуб в града. На път за Ловеч Дичо купува бутилка уиски за оркестъра и се напива, докато подканя бандата да подгрее с огнената течност.

В микробуса се развихря разгорещен спор относно „за” и „против” чалггата. Музикантите коментират темата за бакшишите и факта, че чалга творците печелят повече от останалите.

Пристигайки в клуба, Дичо безкрайно се отегчава от обстановката и музиката и даже не дочаква началото на звездното попфолк участие, тръгва си доволно почерпен.

На втория ден закъснява за репециция с оркестъра. Под съпровода на тежката свирня на „Плюс-минус” певецът се упражнява да пее култовото чалга парче „Хепи Бърдей” и незбравимия попфолк евъргрийн „Радка-Пиратка”.

Чалга дебютът на Дичо трябва да се състои в новооткрита столична попфолк дискотека. Музикантите от оркестъра жлъчно коментират своя нов колега. Те открито заявяват, че ако е част от тяхната група, няма да го търпят много и ще го изгонят.

В крайна сметка Дичо успешно се справя с предизвикателството да пее в ромски колектив така непоносимите за него чалга текстове. На финала на епизода той споделя, че това преживавяне за него е много вълнуващо, хората от оркестъра му допадат като темперамент, но не успяват да променят първоначалното му мнение за попфолка. /БЛИЦ