23 хиляди кандидати регистрирахме този път, пожелали да участват в новото телевизионно предизвикателство Бягство към победата, и това бе своеобразен рекорд в историята на всички музикални, танцувални или екстремни предавания, реализирани от „Седем – Осми” досега. Само 12 двойки обаче ще се състезават в Бягство към победата.
Крайните финалисти бяха излъчени след сериозни дискусии, като тази вече ще станат ясни имената им.  Тогава ще стане ясно и каква е голямата награда, очакващата двойката – победител. Същият ден ще бъде даден и стартът на надпреварата.

Първите задачи, правилата на състезанието и кой е специалният пратеник на Слави, който ще следи отблизо всяка стъпка на участниците, ще станат ясни още на следващия ден в специалното издание на шоуто - 26 март, от 21.30 часа, по бТВ.

Бягство към победата е изпитание за бързината, издръжливостта, съобразителността, ориентацията, способността за работа в екип и общата култура на участниците. Дълги преходи без почивка, лоши метеорологични условия и тежестта на собствения багаж са само част от трудностите, с които трябва да се справят финалистите.


След сериозен подбор, Слави и 24 души сценарен екип избраха 200 двойки, които да се явят в студиото на Шоуто на Слави и да ги убедят, че са готови на всичко, за да участват в Бягство към победата. В четири специални издания на шоуто, от 19 до 24 март, зрителите на бТВ видяха повечето от кандидатите, които представляваха пъстри комбинации от възрасти, професии, образование, физически възможности, различни националности и с различни взаимоотношения на роднинска или приятелска основа.

Бягство към победата е най-сериозното начинание по отношение на организация, реализация, логистика, транспорт, заснемане и постпродукция, правено в България със сериозната подкрепата на бТВ. Над 10 хиляди километра и повече от 50 места обиколи екипът ни, преди да се спре на крайните маршрути в състезанието. За осъществяване на процеса на логистика са осигурени един автобус и 20 други превозни средства, от които - джипове, коли и микробуси.

Повече от 800 часа видеоматериал ще произведе заснемането на Бягство към победата от началото до финала. Състезанието ще бъде истинско изпитание и за 15 оператори, както и за екипа от сценаристи, които ще бъдат неотлъчно до участниците, за да заснемат всяко тяхно движение. /БЛИЦ