Фен ТВ ще отличи за втора поредна година най-добрите песни, клипове и изпълнители в българската и световна музика, които бяха излъчени в ефира през 2008 година. Номинациите в жанровете попфолк, БГ поп, фолклор и световна музика бяха определени след гласуване от водещи журналисти, музикални специалисти, диджеи.
В попфолка при мъжете ще си оспорват първото място Тони Стораро, Азис, Устата, Ерик и Джордан, докато при дамите ще се конкурират Емануела, Алисия, Теодора, Кали и Десислава. Любопитна ще бъде и битката в попмузиката. Най-много гласове за изпълнител на годината събраха Миро, Слави Трифонов, Крум, Графа и Любо. За изпълнителка на Фен ТВ за 2008 година ще се борят Лили Иванова, Мариана Попова, Мария Илиева, Десислава Добрева и Невена. И тази година има любопитни номинации. Сценаристът в „Шоуто на Слави” – Теньо Гогов, е сред фаворитите за дебютант след като попадна в класациите с хита „Буболечка”.
Победителите в отделните категории ще се определят изцяло от гласовете на зрителите на Фен ТВ, които ще могат да гласуват за своите фаворити от 6 март до 00.00 часа на 3 април.
Годишните музикални награди на Фен ТВ ще се проведат на 6 април на бляскава церемония под купола на световноизвестния цирк Балкански./БЛИЦ