До концерта на финландците The Rasmus в София остават броени дни!.Групата ще стъпи на българска територия рано сутринта в деня на концерта. Музикантите пристигат у нас от Скопие с личния си автобус, с който пътуват по време на настоящото си турне. The Rasmus идват в София заедно с екип от 12 човека. Шоуто на нашумелите финландци у нас ще се състои на 12 февруари (четвъртък) в столичната зала Универсиада.
Организатор на концерта е София Мюзик Ентърпрайсис.
За съжаление, поради неотложни звукозаписни ангажименти, естонската певица Кърли няма да придружава The Rasmus по врема не турнето. Преди броени дни тя влезе в студио, за да запише нов сингъл и да заснеме клип към парчето си „Fragile”. По тази причина Кърли отказа всички 32 дати от турнето на финландците, за които предварително беше обявено, че ще участва.
Заради натоварения си график, музикантите от The Rasmus ще останат в България само броени часове. Веднага след концерта си в зала Универсиада, те заминават за Истанбул, където е следващата спирка от турнето им.
За краткия си престой у нас, групата е пожелала в менюто за вечеря да бъдат включени специалитети от тайландската и средиземноморска кухня, различни видове кисело мляко, пресни плодове и качествено испанско вино. Музикантите са любопитни да опитат и традиционнии български ястия.
The Rasmus се очакват да се качат на сцената в зала Универсиада около 20ч. в състав: Лаури Юльонен (вокал), Паули Рантасалми (китара), Ееро Хейнонен (бас) и Аки Хакала (барабани). Концертът им ще продължи поччти два часа, по време на които групата ще изпълни парчета от най-новия си албум „Black Roses” и, разбира се, някои от най-силните си хитове, които българската публика очаква да чуе на живо – “Livin’In A World Without You”, “In The Shadows”, “F-f-f-falling” и много други.
Билети за концерта на The Rasmus в София все още могат да бъдат закупени на цена от 30 лева от билетен център НДК, касите на Тикетпро в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg. В деня на концерта цената на билетите ще бъде 40 лева. /БЛИЦ